Ελλάς – Γαλλία, γκέι συμμαχία

-Μάνα, παντρεύομαι τον Ιούλιο.

-Μπράβο, γιε μου. Εσύ, παλικάρι μου, είσαι ο κουμπάρος;

-Όχι, μάνα. Το παλικάρι είναι ο Ιούλιος.

Οι γκέι «παίζουν» πολύ, τελευταία. Ανέκδοτα στο…..
facebook, διαφημίσεις με εκκεντρικούς νταλικέρηδες, συζητήσεις περί του αν είναι φυσιολογικό να σου αρέσει ένας άνθρωπος του ίδιου φύλου και ούτω καθεξής. Πρόσφατα, στη Γαλλία, νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι των ομοφυλόφιλων. Όσο περνάνε οι δεκαετίες, οι κοινωνίες των ανθρώπων αρχίζουν να γίνονται πιο δεκτικές απέναντι στο διαφορετικό, θέτοντας την επίσημη πολιτεία προ των ευθυνών της, για τη σημαντική νομική διάσταση του ζητήματος.

Η Γαλλία λοιπόν έκανε το βήμα που έχουν κάνει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για όσους λένε ότι η ελληνική κοινωνία δεν σηκώνει τέτοιες μόδες, η απάντηση οφείλει να είναι σαφής: δεν είναι μόδα το να θες να παντρεύεσαι. Ίσα, ίσα, ο γάμος συνιστά ένα απομεινάρι μιας συντηρητικής κοινωνίας που πρεσβεύει ότι ο τελικός στόχος της ζωής ενός ανθρώπου-και δη μιας γυναίκας-είναι η «αποκατάσταση», η δημιουργία οικογένειας. Ποια γυναίκα, όμως, μένει έγκυος με το χορό του Ησαΐα, απλά; Όχι, όχι. Ο γάμος είναι ο κοινωνικός προθάλαμος για την αναπαραγωγή του είδους και τίποτε άλλο. Και γι’ αυτό ενοχλεί η ιδέα του να παντρεύονται δύο άτομα του ίδιου φύλου, ιδίως αντρικού.

Την ώρα που ο θεσμός του γάμου απαξιώνεται από τα straight ζευγάρια, έρχονται τα ομοφυλόφιλα και τον διεκδικούν. Γιατί η ελληνική κοινωνία έχει δεχθεί τους ομοφυλόφιλους μόδιστρους και κομμωτές στα τηλεοπτικά πάνελ, το ανδρόγυνο look ως νέο trend, αλλά όχι και ένα καθημερινό ζευγάρι ανδρών που να κρατιέται χέρι χέρι, φορώντας μάλιστα και βέρες; Γιατί οι απόγονοι των φιλήδονων αρχαίων φιλοσόφων και πολιτικών ανδρών της αρχαίας Ελλάδας, νιώθουν αμήχανοι απέναντι σε τέτοιου είδους συζητήσεις, συχνά στερούμενοι και επιχειρημάτων;

Το κόμμα που θα πρότεινε στην ελληνική Βουλή τη νομιμοποίηση του έρωτα και για αυτούς που τον επιλέγουν με εναλλακτικό τρόπο, θα γινόταν αυτομάτως εξαιρετικά δημοφιλές. Και, επιτέλους, θα ξεκινούσε στα ελληνικά σαλόνια και μια πολιτική συζήτηση πέρα από την οικονομική κρίση.

http://rizopoulospost.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *