Προβλήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Πάτρας

Δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία ορισμένων μαθημάτων και η γραφειοκρατία εμποδίζει εκπαιδευόμενους

Υπολειτουργεί το παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κατάστημα…
Κράτησης Πάτρας. Σε κείμενό τους, οι εκπαιδευόμενοι αναφέρουν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι αν και έφτασαν στη μέσα του σχολικού έτους δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα αγγλικών, πληροφορικής και μαθηματικών (1/3 των μαθημάτων που προβλέπονται από το πρόγραμμα σπουδών).

Επίσης τονίζουν ότι δεν ξεκίνησαν όλοι οι εκπαιδευόμενοι τα μαθήματα την ίδια χρονική στιγμή λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης δεδομένου του ότι οι διδακτικές ώρες και μέρες υπολογίζονται ευεργετικά στην εκτιτέα ποινή.

Άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη τετραδίων και γραφικής ύλης, η μη λειτουργία του διαδραστικού πίνακα και το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα project και η εξατομικευμένη διδασκαλία. Επίσης αναφέρουν ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και δεν τους επιτρέπεται η χρήση του κυλικείου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε στα θέματα που θέτουν οι κρατούμενοι – μαθητές και άπτονται της αρμοδιότητάς του υποστηρίζοντας, ότι τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (χορήγηση ειδών ατομικής υγιεινής).

Για τα τεχνικά προβλήματα σε υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες διατίθεται τεχνικό προσωπικό, ενώ το υπουργείο τονίζει ότι αν και δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις του κατέβασε το ποσό που απαιτούνταν για τις μεταφράσεις των εγγράφων που είναι απαραίτητα για τη φοίτηση στο ΣΔΕ.

Στο θέμα της χρήσης του κυλικείου, το υπουργείο τονίζει, ότι το ΣΔΕ λειτουργεί σε Κατάστημα Κράτησης και η κίνηση των κρατουμένων δεν επιτρέπεται για λόγους ασφάλειας και τάξης.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *