Τέλος πια οι κωλοτούμπες καιρός για ρήξη

Παντού χώνουν την μύτη τους οι ευρωτσάτσοι του συστήματος… Αυτή τη φορά σήκωσαν το δάχτυλο για το καλό και αγαπητό παιδί τους Γιάννη Στουρνάρα μέσω του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μάλιστα διεμήνυσε ότι, οι απαιτήσεις ορισμένων για παραίτηση από τη θέση του, δεν αρέσουν καθόλου!

Το έχουν παρατραβήξει το σχοινί… Τους ενδιαφέρει μόνον η καθυπόταξη της χώρας στο όνομα του παραδειγματισμού για τις άλλες. Και με αυτή τη λογική, συμφωνία δεν πρόκειται να δούμε ούτε μέσα στο Μάιο… Ευτυχώς όμως, οι Έλληνες πλέον είναι αποφασισμένοι για τη ρήξη. Την κωλοτούμπα φοβούνται – παρά τα όσα ακούγονται καθημερινά από τα τηλεπαράθυρα.

Θέλουν να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να επιτευχθούν όσο περισσότεροι μεγαλόπνοοι στόχοι γίνεται. Έχουν καταλάβει τι παίζεται στο Ευρωσύστημα και δεν θέλουν να είναι άλλο μέρος του πειράματος.

Μάλιστα την θέληση αυτή έχουν ήδη αρχίσει, να την προεξοφλούν και οι αγορές… Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται το εξής οξύμωρο, μεγάλα funds του εξωτερικού ξεπουλάνε ομόλογα των ισχυρών κρατών όπως της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου κ.λ.π. και κρατάνε τα χαρτιά της Ελλάδας!!! Οι αγορές κάτι έχουν αρχίσει να βλέπουν…

Παρά ταύτα έχεις τον Χερ Σόιμπλε να σφυρά αδιάφορα και να μιλά για το θέμα της διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα… λέγοντας ότι πρόκειται για μια καλή λύση… Σου λέει ας πάμε με τα νερά τους και στο τέλος θα τους υποχρεώσουμε να βάλουμε το ερώτημα έτσι όπως γουστάρουμε εμείς, για να τους αλυσοδέσουμε.

Σε κάθε περίπτωση όμως καλό είναι να γνωρίζει τις προειδοποιήσεις των ειδικών, όπως αυτή του επικεφαλής των οικονομολόγων για τις αναδυόμενες χώρες της αμερικανικής τράπεζας Merrill Lynch στο Λονδίνο, Αυστριακού Ντάβιντ Χάουνερ που λέει ότι: «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα δημιουργούσε προηγούμενο και οι αγορές θα έπρεπε, σε κάθε μελλοντική κρίση, να αναρωτιούνται εάν έρχεται η αποχώρηση άλλης χώρας, άρα θα ήταν ένας παράγοντας αποσταθεροποίησης».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *