Μήπως έχουμε ΧΟΥΝΤΑ?

Μπαμπά εσύ πρόλαβες τη χούντα ?

Ναι παιδί μου …
Μπαμπά τι ακριβώς ήτανε η χούντα ?
Τι μου θυμίζεις τώρα παιδί μου … μαύρες μέρες, ένα τσούρμο ντόπιοι αλήτες που χρηματοδοτήθηκαν και βοηθήθηκαν από ξένες δυνάμεις κατέλαβαν με τη βία την……
εξουσία, καταστρατήγησαν το σύνταγμα και κατάργησαν τη δημοκρατία.
Ήτανε πολλοί αυτοί μπαμπά ?
Όχι παιδί μου καμία τρακοσαριά ξεπουλημένα τομάρια και πράκτορες, καμιά χιλιάδα επιχειρηματίες, εφοπλιστές και μεγαλοαπατεώνες, καμιά πενηνταριά χιλιάδες “ημέτεροι” και παρατρεχάμενοι, μια θλιβερή μειοψηφία δηλαδή παιδί μου ….
Και πώς κατάφεραν να καταργήσουν τη δημοκρατία αφού ήταν τόσο λίγοι ρε μπαμπά ? η δημοκρατία δεν είναι το πολίτευμα των πολλών ? Γιατί δεν αντιδράσατε εσείς οι πολλοί ?
Γιατί επέβαλαν “στρατιωτικό νόμο” παιδί μου .
Τι σημαίνει αυτό μπαμπά ?
Σημαίνει ότι ο πολίτης θεωρείται “εσωτερικός εχθρός” του κράτους και εναντίον του επιστρατεύεται η αστυνομία, όλα αστυνομοκρατούνται, η αστυνομία έχει απόλυτη εξουσία να δικάσει και να εκτελέσει κάθε ύποπτο, παντού έλεγχοι και αστυνομική αυθαιρεσία, βία και τρομοκρατία, παιδί μου μαύρες μέρες …. τι μου θύμησες τώρα …
Μα πατέρα οι αστυνομικοί δεν είναι παιδιά του λαού, των απλών ανθρώπων ?
Ναι παιδί μου έχουν γονείς απλούς ανθρώπους, αλλά διαλέγουν να γίνουν μισθοφόροι φύλακες άγγελοι των “εχόντων” και “κρατούντων”, το ξέρουν αυτό όταν διαλέγουν τη δουλειά αυτή, είναι απλά πολύ φτηνά ξεπουλημένοι, συνήθως έχουν κόμπλεξ εξουσίας και δεν είναι μόνο ο μισθός το κίνητρο … παιδί μου πάντα υπάρχουν άνθρωποι που ξεπουλιούνται, άλλοι το κάνουν ακριβά, άλλοι πολύ φτηνά, πάντως κανείς δεν έγινε αστυνομικός με το ζόρι ….
Και γιατί έγινε η χούντα μπαμπά ?
Γιατί όλοι αυτοί οι ξεπουλημένοι ήθελαν να πλουτίσουν και για να πλουτίσει κάποιος υπερβολικά και γρήγορα παιδί μου πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτόν που δουλεύει ή να κλέψει ….
Και με ποιόν τρόπο πλούτισαν αυτοί, σε τι τους βοήθησε η χούντα ?
Παιδί μου όταν γίνεται μια χούντα νομοθετούν αυτοί που την κάνουν και έτσι μπορούν να καταστρατηγήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα ώστε να γίνει φτηνή η εργασία και να κερδίζουν περισσότερα, όταν μια χούντα ξεπουλάει σε ξένους κυριαρχικά δικαιώματα κάποιοι παίρνουν μίζες, όταν καταργούνται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν υπάρχει τρόπος διεκδίκησης και το κυριότερο όλοι οι μεγαλοαπατεώνες που χρόνια πριν έκαναν κομπίνες και έκλεβαν τον λαό ήταν φυσικά τσιράκια τους και ξεπλύθηκε όλο το κλεμμένο χρήμα και αμνηστεύτηκε κάθε ποινικό αδίκημα ….
Και σεις γιατί το ανεχτήκατε αυτό μπαμπά ? Όση αστυνομία και να είχε αν βγαίνατε όλοι μαζί στο δρόμο θα τους παίρνατε φαλάγγι …
Ναι δίκιο έχεις παιδί μου αλλά μας είχαν χωρίσει σε “ημέτερους”, σε κλάδους, σε φατρίες κλπ πέταγαν μια υπόσχεση και ένα ξεροκόμματο σε κάθε κομμάτι τις κοινωνίας και οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ φρόντιζαν να σπέρνουν διχόνοιες, κοιμηθήκαμε μπροστά στην τηλεόραση παιδί μου …
Μα οι δημοσιογράφοι ήταν με τη χούντα πατέρα ?
Ναι παιδί μου δυστυχώς τα ΜΜΕ ανήκαν στα λαμόγια – συνεργάτες της χούντας και οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι ήταν πιστά σκυλιά του συστήματος που μάλιστα αποκαλούσαν την χούντα ως “μόνη λύση για την πατρίδα”, ως “αναγκαία για την διάσωση της χώρας” και μάλιστα κανείς δεν την ονόμαζε χούντα, “επανάσταση” την έλεγαν, έλεγαν περίπου πως ήταν “αυτονόητο να γίνει” και μετά από λίγο καιρό άρχισαν να την αποκαλούν και δημοκρατία …
Και η αριστερά μπαμπά, πως άφησε η αριστερά να γίνει αυτό ?
Αχ παιδί μου …. η αριστερά είχε διαιρεθεί σε κομμάτια και αποκόμματα, κάποιοι πέρασαν στην παρανομία, κάποιοι διαπραγματευόντουσαν την “νομιμοποίηση” τους και κάποιοι το έπαιξαν “μετριοπαθείς”, καταδίκαζαν τη βία από όπου και αν προέρχεται, αποκήρυξαν κινητοποιήσεις που είχαν συγκρούσεις άμεσες με την αστυνομία, αποκάλεσαν προβοκάτορες κάποιους γνήσιους αγωνιστές που δεν φόρεσαν το καπέλο των κομμάτων τους …. άστα να πάνε …
Θες να πεις πως η αριστερά είχε ξεπουληθεί και αυτή πατέρα ?
Όχι δε θέλω να το πω, δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά δε μπορώ και να σου εξηγήσω γιατί ούτε γω έχω καταλάβει ακόμη πως η αριστερά εγκατέλειψε την εργατική τάξη στα νύχια της χούντας …
Και γιατί δεν πήρατε τα όπλα, αφού με τα όπλα σας κράταγαν δέσμιους πατέρα ?
Κάποιοι τα πήραν παιδί μου αλλά ήταν “τρομοκράτες” και η τρομοκρατία δεν είναι πολιτικά ορθή πράξη για ένα δημοκράτη παιδί μου !
Μα τι θα πει αυτό ρε μπαμπά πάλι είναι δηλαδή πολιτικά ορθό να σου επιβάλλουν κάτι με τη βία, δηλαδή να σε τρομοκρατούν, και συ να μην αμύνεσαι για να μην σε αποκαλέσουν τρομοκράτη οι αρχιτρομοκράτες ? Τι σκατά είναι αυτή η πολιτική ορθότητα δεν σε καταλαβαίνω ρε πατέρα …
Ε χμ να δηλαδή ε πολιτικά ορθό είναι να ….. είναι να χρησιμοποιείς νόμιμα μέσα για να …..
Μα τί λες ρε μπαμπά αφού είπες πως η χούντα νομοθετούσε αυθαίρετα πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις νόμιμα μέσα εναντίων της ?
Ε να δηλαδή εεεε χμ κοίτα εγω δεν είμαι πολύ καλός σε αυτά αλλά εεε τέλος πάντων είσαι μικρός ακόμη για να καταλάβεις τέτοιες έννοιες, εγώ είμαι πολιτικά ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος τελεία και παύλα !
Όλα αυτά τα έζησες πατέρα και δεν έχεις ενοχές που τα ανέχτηκες εσύ ο δημοκράτης ?
Τα έζησα παιδί μου αλλά …… δεν έκανα εγώ για ήρωας παιδί μου … συγνώμη που δεν ήμουν παλικάρι ….. Τι τα θες όμως τώρα αυτά παιδί μου, τώρα έχουμε δημοκρατία πια, πάνε αυτές οι εποχές, τώρα κοιμόμαστε ήσυχα …. λοιπόν παιδί μου νύσταξα πάω να δω το τελευταίο δελτίο ειδήσεων και να ξαπλώσω, θέλω να ακούσω για την περικοπή στη σύνταξη μου που εξαγγείλανε , εξαρτώνται οι σπουδές σου από αυτό, αυτό είναι σημαντικό και όχι οι θεωρίες και οι αναμνήσεις ….
Μπαμπά ……….. Καληνύχτα …. Εγώ δε νυστάζω και απόψε λέω να βγω να τα κάψω !!!!

http://blogareis.blogspot.com/2

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ (ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ, ΣΙΜΗΤΗΣ …)
  ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ – ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΝΤΖΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΗΤΕΣ

  Reply
 2. Ανώνυμος

  μπραβο σου αρθρογραφε.το κειμενο απλο βγαλμενο απο το προσφατο παρελθον και εναρμονισμενο στο παρον.η αληθεια δε θελει πολλες λεξεις και τομους μπουφαρολογιας.ελπιζω μονο οι στρατιωτικοι μας να κανουν τη σωστη επιλογη αυτη τη φορα.και το θεωρω σιγουρο με βασιμες πληροφοριες.
  'οι αστοι τρομαξανε και καστρα φτιαξανε
  να κλεισουν τα παιδια των εργατων.
  μα αυτοι με μια γροθια σπαζουνε τα δεσμα
  τα καστρα καταργουνε των αστων'
  τιμη και δοξα σε οσους αγωνιστηκαν.
  τιμη και δοξα σε οσους θα αγωνιστουν

  Reply
 3. Ανώνυμος

  αφου τα πραγματα ηταν τοσο ασχημα τοτε γιατι μολις φυγανε {δεν τους διωξαμε} {εδω δεν μπορουμε να διωξουμε αυτους} η κατασταση αρχισε να χειροτερευη μεχρι που φτασαμε εδω που φτασαμε????

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Συνάντηση κορυφής των ισχυρών ανθρώπων του MEGA είχαμε χθες στις εγκαταστάσεις του ΕΘΝΟΥΣ, δηλαδή του ομίλου "Πήγασος" στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου. Οι καλά γνωρίζοντες επιμένουν πως η συνάντηση δεν ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα και σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στο Μεγάλο Κανάλι της οδού Μεσογείων. newsbomb.gr

  Reply
 5. Ανώνυμος

  φιλε το αρθακι σου τελειο …… μακαρι να το διαβασουν πολλοι αλλα αν λεω αν ειναι εφικτο να το καταλαβου κιολας θα ειναι το τελειο….. αλλα να σου πω και το αλλο δυστιχος οι περισοτεροι το ιδιο (παραμυθι) λεμε στα παιδια μας χωσμενοι μεσα στον βαθι δερματινο σαλονι μας….. αλλα θελω να δω το ως ποτε θα μας αντεξι και αυτος ο καναπες γιατι τα πεζοδρομια και οι δρομοι μας καλουν και μας καλουν ενωμενους ολουσ τουσ κοκκινους μαζι λους τους μπλε και ολους ρους πρασινους και γενικοτερα ολους τουλαχιστον μιαλομενους ανθρωπους …….

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ.
  Η ΜΟΝΟ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ .

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *