Στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες των συλληφθέντων για εμπορία ανθρώπων

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 49χρονης ημεδαπής καθώς και τριών (3) αλλοδαπών και συγκεκριμένα ενός 48χρονου υπηκόου Συρίας και δύο (2) γυναικών, υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 35 και 40 ετών, μελών σπείρας που μετέφεραν κωφαλάλους υπηκόους Ρουμανίας από τη χώρα καταγωγής τους στην Ελλάδα και με σωματική και ψυχολογική βία τους εξαναγκάζουν να πουλάνε διάφορα αντικείμενα ή να επαιτούν.

Τα τέσσερα (4) ανωτέρω μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στις 6-3-2015, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία. Αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και μέσω ιστοσελίδας, όπου καταχωρούσαν αγγελίες για εργασία στην Ελλάδα και άλλες χώρες, εντόπιζαν κωφάλαλα άτομα και κανόνιζαν τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Όταν τα θύματα έφθαναν στη χώρα μας, τους παραλάμβαναν μέλη της οργάνωσης και τους εγκαθιστούσαν σε καταλύματα που τους παρείχαν η 49χρονη και ο 48χρονος, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Στη συνέχεια τους μετέφεραν – εγκαθιστούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τους ανάγκαζαν να επαιτούν ή να πωλούν διάφορα προϊόντα, παρακρατώντας το ήμισυ των εισπράξεών τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο (2) οικίες στο Περιστέρι και στον Κολωνό βρέθηκαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21, 24, 30 και 36 ετών, θύματα της σπείρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Όλγα του Φωτίου και της Ανδρομάχης, που γεννήθηκε το 1966 στο Περιστέρι Αττικής.

Β) (επ) FAWAL (ον) RAMI του HUSSEIN και της WAHIBA, που γεννήθηκε το 1967 στη Συρία.

Γ) (επ) FEHER (ον) RITTA του VASILE και της JULIA, που γεννήθηκε το 1980 στη Ρουμανία.

Δ) (επ) PUSCAS (ον) GHEORGHETA του ION και της SMARANTA, που γεννήθηκε το 1975 στη Ρουμανία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *