Βαριά καμπάνα σε πρώην εφοριακό για παράνομο πλουτισμό

Βαριά καμπάνα σε πρώην εφοριακή υπάλληλο «έριξε» το Ελεγκτικό Συνέδριο, που κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό. Η πρώην εφοριακός καλείται να καταβάλει…
στο Δημόσιο το ποσό των 113.656 ευρώ, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε σε ισόποσο καταλογισμό σε βάρος της, κρίνοντας ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τη νόμιμη προέλευσή του, κατά τον έλεγχο «πόθεν έσχες» που της είχε γίνει για μία δεκαετία (1995-2004).

Ο έλεγχος και η πορισματική έκθεση που συνέταξε οικονομικός επιθεωρητής το 2007 έδειξε κατ’ αρχήν «άνοιγμα» 419.538 ευρώ που αποτέλεσε περιουσιακό όφελος που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί. Παράλληλα, τα στοιχεία στάλθηκαν στην Εισαγγελία, αλλά η τ. εφοριακός αθωώθηκε, ενώ για κάποιες κατηγορίες διαπιστώθηκε παραγραφή.

Η Ολομέλεια ΕΣ, υπό τον πρόεδρό της Ιω. Καραβοκύρη, διαπίστωσε ότι πράγματι ποσό 305.882 € δεν μπορούσε να καταλογιστεί σε βάρος της, γιατί διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε στενά συγγενικά της πρόσωπα (μητέρα, αδέλφια, πρωτοξάδελφος) με τα οποία συμμετείχε σε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς και η ανάληψη ποσών από την ίδια δεν σημαίνει ότι το σύνολο των καταθέσεων είναι δικό της. Ωστόσο, διαπιστώθηκε «τρύπα» 113.656 που δεν δικαιολογήθηκε.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *