Αναβάλλεται η επίσκεψη της εξεταστικής για Τροϊκα

Με ηλεκτρονικό μήνυμα προς όλα τα μέλη της, η Γραμματεία της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου γνωστοποίησε από το πρωί της Κυριακής, 5 Ιανουαρίου, ότι…

ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συμφώνησαν να αναβληθεί η επίσκεψη της υποεπιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τη νομιμότητα των ενεργειών της Τρόικας στην Αθήνα.

Οι λόγοι για αυτήν την αναβολή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, ωστόσο πληροφορίες από το Στρασβούργο αναφέρουν ότι από το περιβάλλον του κ. Σουλτς διαρρέεται προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναγκάσθηκε να συμφωνήσει σε αυτήν την αναβολή, “ύστερα από τα επανειλημμένα και πιεστικά διαβήματα του Έλληνα Πρωθυπουργού”.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου θα καλέσει την επόμενη εβδομάδα, που έχει Σύνοδο η Ολομέλεια της Ευρωβουλής, τον κ. Σουλτς να εξηγήσει στα μέλη της Επιτροπής για ποιο λόγο συναίνεσε στο αίτημα αναβολής της επίσκεψης και να αναφέρει ποιοι ήταν οι λόγοι που επικαλέσθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για αυτήν την αναβολή.

Στο μήνυμα της η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου διευκρινίζει ότι το διερευνητικό της πρόγραμμα για τα πεπραγμένα της Τρόικας συνεχίζεται κανονικά στην Πορτογαλία και εντός της εβδομάδας θα βρίσκεται, για τις σχετικές ακροάσεις, στην Κύπρο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *