Πρωτογενές πλεόνασμα: Πάντως στη Βενεζουέλα δεν έχουν ούτε ψίχουλα!

Τα πράγματα όσον αφορά στη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι απλά:

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως πρόκειται για «ψίχουλα», τα οποία δίδονται αφού «μας πήραν τα καρβέλια από το…..

τραπέζι» (όπως χαρακτηριστικά επαναλαμβάνει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης), δεν έχει παρά να καλέσει τα μέλη και τους φίλους του να παραιτηθούν της συγκεκριμένης εφάπαξ παροχής και να καταθέσουν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Έτσι, η μεν κυβέρνηση θα μοιράσει και αυτά τα χρήματα σε αυτούς που τα χρειάζονται και δεν είναι «υπεράνω» και οι ίδιοι θα αποδείξουν την προσήλωσή τους στον «ανιδιοτελή αντιμνημονιακό αγώνα» τους.

Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα (τα οποία εκστομίζουν τελευταίως και κάτι χουντοφασίστες, γνωστοί για τις εκ του ασφαλούς καταγγελίες και τις κορώνες τους).

Στην πραγματικότητα, ουδείς είπε πως με ένα εφάπαξ επίδομα αποκαθίστανται οι αδικίες και επουλώνονται οι πληγές των τελευταίων χρόνων.

Δείχνει, όμως, την πολιτική βούληση να διορθωθούν τα ημαρτημένα – για τα οποία ευθύνονται πολύ περισσότεροι από όσους εγκαλούνται.

Το σημαντικότερο μάλιστα δεν είναι το εφάπαξ επίδομα – αν και κάποιες τρύπες θα βουλώσει κι’ αυτό.

Το σημαντικότερο είναι πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα έχει και μια μη εφάπαξ διάσταση, καθώς θα χρησιμοποιηθεί και για μεγαλύτερης διάρκειας αντιμετώπιση προβλημάτων.

Τα 20 εκ. ευρώ που θα διατεθούν για τη στέγαση και τη σίτιση των αστέγων δεν είναι εφάπαξ παροχή.

Τα 20 εκ. ευρώ που θα διατεθούν για την για έναν χρόνο κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης των ανασφάλιστων, επίσης δεν είναι εφάπαξ παροχή.

Χρόνια τώρα αναζητούμε τρόπους για να καλυφθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ηλικιωμένοι ανασφάλιστοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν καλύπτονται από τον ΟΑΕΕ, είτε συνεχίζουν την επαγγελματική δραστηριότητά τους, αλλά χρωστούν στον ασφαλιστικό τους οργανισμό, είτε έχουν διακόψει αυτή τη δραστηριότητα, αλλά δεν έχουν τις προϋποθέσεις για κάλυψή τους.

Όπως καιρό τώρα αναζητούμε τρόπους για να αποκατασταθούν κάπως οι πολύτεκνοι, που επίσης είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται.

Επομένως, πάσα προσφορά εκ μέρους των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, δεκτή.

Άλλωστε, το κόμμα τους μας παρουσίαζε ως πρότυπο την Βενεζουέλα (μέχρι στιγμής έχει επιμελώς αποφύγει να μας πει αν διατηρεί την άποψή του περί Βενεζουέλας, που τους τελευταίους δύο μήνες μετράει ήδη 33 νεκρούς).

Υπενθυμίζω ότι στη Βενεζουέλα ο κόσμος διαδηλώνει διότι από την αγορά λείπουν βασικά αγαθά, όπως το γάλα, το χαρτί τουαλέτας και, κυρίως, το αλεύρι – το οποίο, ως γνωστόν, χρησιμεύει για την παρασκευή του ψωμιού και επομένως και των… ψίχουλων, περί των οποίων αρέσκονται να ομιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια, στη Βενεζουέλα, το καθεστώς της οποίας εκθείαζε ο κ. Τσίπρας (κυρίως μετά την εκεί επίσκεψή του, πέρσι, προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του Τσάβες)δεν υπάρχει ούτε γάλα (για το οποίο τόσος λόγος γίνεται αυτές τις μέρες), ούτε ψωμί (που επίσης μας απασχολεί λόγω της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ) και επομένως ούτε… ψίχουλα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *