Ν. Σταυρογιάννης: “Δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία”

<< Για ευφάνταστους σεναριογράφους…>> κάνει λόγο ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης, μιλώντας στο LamiaReport για τα δημοσιεύματα, που τον θέλουν να επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία.

Κατηγορηματικός ήταν ο….
βουλευτής της “Νέας Μέρας” Νίκος Σταυρογιάννης για την επιστροφή του ή μη, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του LamiaReport, μετά από τα πρόσφατα δημοσιεύματα στο “ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ” (Βηματοδότης) και το πολιτικό περιοδικό “Επίκαιρα”, τα οποία τον ήθελαν να δέχεται πιέσεις και να συζητά την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία.

Η δήλωση:

<< Τα παλαιοκομματικά παιχνίδια, η προσπάθεια τόνωσης του ηθικού της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με επικοινωνιακά τεχνάσματα που δικαιολογημένα αντιδρά μετά την διάψευση του success story και την έμμεση ομολογία αποτυχίας, δεν με αφορούν. Η συνέπεια και η αξιοπιστία, πιστεύω ότι με χαρακτηρίζουν. Γι’ αυτό και οι ευφάνταστοι σεναριογράφοι ας αντιληφθούν ότι οι αντοχές και οι ανοχές της κοινωνίας τελείωσαν και αν δεν μπορούν να αλλάξουν πολιτική ας αποφασίσουν με ποιόν τρόπο θέλουν να αποχωρήσουν.

Μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας που οδήγησε την ελληνική κοινωνία στη φτωχοποίηση και την οικονομική εξαθλίωση, με την ανεργία να καλπάζει, την ύφεση να έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας και το δημόσιο χρέος να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο αντί να μειώνεται, είναι αυταπόδεικτο ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία.

Τα όσα αναγκάστηκε να δηλώσει ο Γερμανός Υπουργός των Οικονομικών και η κ. Μέρκελ για την ανάγκη νέου μνημονίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ομολογία αποτυχίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Την οποία θέλουν όμως να συνεχίσουν με νέες δεσμεύσεις και νέες μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Αποδεικνύοντας ότι δεν θέλουν οριστική λύση για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, αλλά παράταση του ασφυκτικού ελέγχου από την τρόικα με ημίμετρα και μισές λύσεις. Γιατί αυτό υπαγορεύουν τα δικά τους συμφέροντα.

Η κυβέρνηση οφείλει έστω και την ύστατη στιγμή να αρνηθεί ένα νέο μνημόνιο που εξαφανίζει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, καταστρέφει ότι απέμεινε από τον παραγωγικό ιστό της χώρας και υποθηκεύει οριστικά το μέλλον του τόπου.

Αν δεν μπορεί, αν δεν έχει στρατηγική, σχέδιο και ψυχικά αποθέματα που απαιτούνται, ας δώσει τη δυνατότητα σε μια άλλη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας να διαπραγματευθεί ουσιαστικά και αξιόπιστα με ένα νέο σχέδιο για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη χώρας. >>

http://www.lamiareport.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *