Γιατρός του ΕΚΑΒ επανάφερε επιτόπου στη ζωή τουρίστρια με ανακοπή στην Κνωσό

Καίρια ήταν η παρέμβαση του ΕΚΑΒ στο συμβάν τραυματισμού τουριστών μετά από πτώση κεραυνού, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού…

Το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ, δέχθηκε την Παρασκευή κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 09:55 το πρωί.
Αφού έγινε η διαβίβαση της κλήσης στα πιο κοντινά διαθέσιμα ασθενοφόρα και οχήματα, στις 10:04 αφίχθη στο σημείο του συμβάντος όχημα μικρού όγκου με γιατρό.
Κατόπιν εκτίμησης της κατάστασης των τραυματιών, προέβη με επιτυχία στη διαδικασία ανάνηψης μίας γυναίκας η οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.
Το πρώτο ασθενοφόρο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 10:05 και στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη πέντε ασθενοφόρα, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες διακομιδές.
Σε πρώτο στάδιο, η γυναίκα τουρίστρια (στην οποία είχε πραγματοποιηθεί επιτόπου επιτυχής ανάνηψη από τον γιατρό του ΕΚΑΒ) διακομίστηκε με σφυγμό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του γενικού νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο» όπου και διασωληνώθηκε.
Επείγοντα
Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε αλλά άνοιξε τα επείγοντα, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, ειδικά για την υποδοχή του συγκεκριμένου περιστατικού.
Ακόμη τέσσερις τραυματίες διεκομίσθησαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).
Για καθαρά για προληπτικούς λόγους, διακομίσθηκαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η). ακόμη 12 άτομα (σύνολο διακομιδών 17).

iatronet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *