Υπογράφθηκε σήμερα η οικονομική ενίσχυση των Δήμων από τον Στυλιανίδη

Υπογράφθηκε σήμερα η οικονομική ενίσχυση των Δήμων από τον ΣτυλιανίδηΟ Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν για ….
το μήνα Σεπτέμβριο, ύψους 97.000.000 ευρώ.
Υπογράφθηκε σήμερα η οικονομική ενίσχυση των Δήμων από τον Στυλιανίδη

Το αποδιδόμενο ποσό είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόδοση στους Δήμους της χώρας, του ποσού των 35 εκ. ευρώ, έναντι της δ’ δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους Δήμους ύψους 213,875 εκατ. ευρώ.

Για την απόδοση του ανωτέρω ποσού υπήρχε ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντηση που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των Δήμων της χώρας, όπως είχε ζητήσει και η ΚΕΔΕ. Στις περιπτώσεις των Δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που θα τους αποδοθούν, διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *