Αποκρατικοποιήσεις υπό… τρομοκρατία

Υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας -όπως προκύπτει και από την έκθεση του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δώσει νέο ειδικό βάρος στο ρόλο και τις δυνατότητες του ΤΑΙΠΕΔ. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες χειρισμού των “επικίνδυνων υποθέσεων” ΔΕΠΑ και ΟΠΑΠ στη διοίκηση του Ταμείου…

Από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κάποιιο τρανταχτό νέο αλλά ο πρωθυπουργός προσπάθησε να περάσει το μήνυμα στην τρόικα και τα εγχώρα επιχειρηματικά συμφέροντα ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Η σύσκεψη εξυπηρέτησε και την προσπάθεια αλλαγής του κλίματος στην οικονομία καθώς δίνεται η προοπτική ανακατατάξεων και εισόδου νέων επενδυτών με νέο χρήμα. Στο project εντάσσεται και η επίσκεψη Προβόπουλου στο Λονδίνο.

«Ενημερωσαμε τον πρωθυπουργό που ενδιαφέρεται προσωπικά για την πρόοδο και το συντονισμό των διαδικασιών για τις αποκρατικοποιήσεις», είπε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ως προτεραιότητα την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και των λιμένων – μαρίνων.

Εκτός του Αντώνη Σαμαρά και του κ. Χατζηδάκη, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης και η ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με τον πρόεδρο και το διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κυρίους Ααθανσόπουλο και Εμίρη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *