Συναντήθηκα με τραπεζίτες, αλλά όχι για τη λίστα Λαγκάρντ

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν τον Ιανουάριο του 2011 με τον διοικητή της τράπεζας …
HSBC στην Ελβετία κι ενώ είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ.

Το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού απάντησε με ανακοίνωση στα λεγόμενα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε η λίστα Λαγκάρντ αντικείμενο συνομιλίας με τους τραπεζίτες, όμως δεν διαψεύδεται η συνάντηση με τους τραπεζίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η προσπάθεια ορισμένων, να καταστήσουν τη γνωστή σαν “λίστα Λαγκάρντ” αντικείμενο συναντήσεων του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στερείται σοβαρότητας, αν πίσω από αυτήν δεν υπήρχε μια επιχείρηση προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός Πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και την μικροκομματική εκμετάλλευση.

Πάγια θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την οποία υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία στα Όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς Οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά και στις συναντήσεις που έχει με θεσμικούς παράγοντες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι, απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, μεγάλη ευθύνη για το κενό δίκαιης ρύθμισης αυτού του κορυφαίου θέματος έχει και η ΕΕ, όπως και οι συμμετέχοντες στο G20.

Μοναδικό μέλημα του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν και είναι η μάχη για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, σε αντίθεση με όσους σήμερα ασκούν απαράδεκτη κριτική και μάλιστα εκ του ασφαλούς».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *