Μην παρεμβαίνουν οι δημοσιογράφοι στο έργο της Δικαιοσύνης

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επικρίνει έντονα «την τηλεοπτική συμπεριφορά συγκεκριμένων δημοσιογράφων, εμφανιζόμενων σε ορισμένα ιδιωτικά κανάλια, οι οποίοι…
σχολίαζαν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, την απόφαση περί μη προφυλάκισης των τριών κατηγορουμένων της «Χρυσής Αυγής».

Μάλιστα, κάνει λόγο για απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης: «Οι συμπεριφορές αυτές, όπως και τα χθεσινά δημοσιεύματα δύο ημερήσιων αθηναϊκών εφημερίδων, αναμφίβολα υπερβαίνουν κάθε όριο επιτρεπτής επιστημονικής κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και συνιστούν σαφώς απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προκλητική προσπάθεια επηρεασμού των Δικαστικών Λειτουργών, σε υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Είναι προφανές ότι με τέτοιες ενέργειες κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την δικαστική ανεξαρτησία και τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Παράλληλα, εκφράζεται η υποστήριξη της Ένωσης προς τους δύο ανακριτές-Προέδρους Πρωτοδικών κ.κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα, «οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο δύσκολο έργο τους με ευσυνειδησία και σθένος, επέδειξαν εξαιρετική αντοχή σωματικών και πνευματικών δυνάμεων, διενεργήσαντες 65 συνεχείς ώρες ανάκρισης και λειτούργησαν ως ανεπηρέαστοι και αμερόληπτοι δικαστές». Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δύο Εισαγγελείς κ.κ. Σπηλιόπουλο και Μαυροπούλου, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου τονίζει ότι «από τις επίμονα συνεχιζόμενες ως άνω ενέργειες δημιουργείται μείζον θεσμικό ζήτημα και προς τούτο καλεί όλους τους παράγοντες, τους σχετικούς με την απονομή της Δικαιοσύνης (Δικαστές και Εισαγγελείς, Δικηγορικούς Συλλόγους, Καθηγητές των Νομικών Σχολών) να επαγρυπνούν για τη διασφάλιση της δικαστικής ανεξαρτησίας (την οποία άλλωστε ρητώς αναγνωρίζει και προστατεύει το Σύνταγμα-άρθρ. 87) και να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν εάν τα φαινόμενα αυτά επαναληφθούν.

Ας κατανοήσουν επιτέλους όλοι ότι επιβάλλεται να αφήσουν τους Δικαστές να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το δύσκολο έργο τους, καταλήγει η κ. Θάνου.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *