Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι αγρότες

Συσκέψεις για να αποφασίσουν τρόπους κλιμάκωσης του αγώνα τους θα έχουν από σήμερα οι αγρότες στην Καρδίτσα. Συνάδελφοί τους στην Ημαθία έχουν ήδη…
παραταχθεί στον κόμβο Κουλούρας-συσκέψεις και στη Λάρισα

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι αγρότες της Καρδίτσας μετά τις συνομιλίες που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη. Οπως ανέφερε στο enet ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτών από όλα τα χωριά του νομού, αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση στα Φάρσαλα και το Σάββατο σε σύσκεψη θα αποφασίσουν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Ήδη τουλάχιστον 1.000 τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες χωριών του νομού Καρδίτσας.
Οπως ανέφερε ο κ.Τζέλλας. τρία είναι τα βασικότερα αιτήματα: αγροτικό πετρέλαιο καθώς με τις υπάρχουσες τιμές οι αγρότες δηλώνουν αδυναμία να καλλιεργήσουν, να μην υπάρχει ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και να προστατευθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες με την αναθεώρηση της ΚΑΠ. «Δεν πρέπει να δημιουργηθούν καινούριοι τσιφλικάδες αλλά να έρθουν νέοι αγρότες» είπε ο κ.Τζέλλας.

Στη Λάρισα σήμερα έχουν προγραμματιστεί αλλεπάλληλες συσκέψεις ενώ στην Ημαθία  από το πρωί είναι παραταγμένα δεκάδες τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό. Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και προειδοποιούν ότι θα κλείσουν τον κόμβο της Κουλούρας καθώς και το σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ενώ ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Βασικότερο ζήτημά τους είναι ότι εδώ και πέντε μήνες παραμένουν απλήρωτοι από την παραγωγή ροδάκινου που έδωσαν στις βιομηχανίες, θέτοντας παράλληλα το θέμα της τιμής του πετρελαίου και του ΦΠΑ.

Πηγή: enet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *