ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ…….ΜΗΝ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ! ! !

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΙΟΣ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ

Σε πείσμα όλων η Ελλάδα κατάφερε μετά από αγώνες ολίγων αποφασισμένων και πολλών σιωπηλά συνηγορούντων να κάνει το ακατόρθωτο για πολλούς Ευρωπαίους και Αμερικανούς πολίτες. Κατάφερε να νικήσει ένας μικρός “Δαυίδ” έναν τεράστιο ”Γολιάθ”, θαρρείς και ακολουθούν τη μοίρα τους αυτοί οι Έλληνες. Κανείς μέχρι τότε δεν….
πίστευε την εξέλιξη με ρυθμό χειμάρρου των πολιτικών πραγμάτων στα πέρατα της γης. Μια χούφτα ανθρώπων που είχαν πιστέψει στην πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα έβαλαν με μια παγκόσμια Αυτοκρατορία και τους νίκησαν. Έκαναν τον κόσμο να υποκλιθεί μπροστά σε έναν ακόμα άθλο.
Επειδή παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια την Ελληνική ιστορία το μόνο που έχω να πω σ’ αυτούς τους ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο!
Στην αρχή δεν τους γνώριζε κανείς, ήταν μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δεν μπορούσαν να αντέξουν τον κατήφορο που είχε πάρει η ζωή τους. Άρχισαν να συναντιούνται στην αρχή σε ένα ισόγειο σπίτι, μετά σε έναν δημοτικό χώρο, λίγο μετά σε ένα ξενοδοχείο και μετά στις πλατείες όλων των πόλεων.
Εκεί στο ισόγειο σπίτι το μυαλό τους στριφογύριζε γύρω από δύο λέξεις, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τίποτα από όλα όσα γίνονταν γύρω τους από την τότε κυβέρνηση δεν τους πτοούσε τίποτα δεν τους αποκαρδίωνε τίποτα δεν μπορούσε να τους κάνει να νιώσουν αδύναμοι. Όχι μόνο δεν τους πτοούσε αλλά τους πείσμωνε ακόμα περισσότερο να βάλλουν τα δυνατά τους για έναν πανύψηλο στόχο και να τον φέρουν εις πέρας. Έτσι άρχισαν να βγαίνουν στους δρόμους και να προσπαθούν να μοιραστούν τους στόχους τους με άλλους συμπολίτες τους. Στην αρχή, είναι αλήθεια, λίγοι ανταποκρίθηκαν και λίγοι τους ακολούθησαν γιατί μέχρι τότε η κομματοκρατία στη χώρα καλά κρατούσε.
Μετά αφού έγιναν λίγο περισσότεροι και αφού δεν τους χωρούσε το ισόγειο σπίτι άρχισαν να συγκεντρώνονται σε έναν χώρο που ένας Δήμαρχος τους είχε δωρεάν παραχωρήσει. Εκεί οι ιδέες ζυμώνονταν ακόμα περισσότερο και όλο και πιο πολλοί συμπολίτες έρχονταν κοντά τους.Ο στόχος σταθερός ένας και μοναδικός, η επαναφορά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον τόπο που γεννήθηκε. Το μόνο πολίτευμα που λειτουργεί υπέρ του πολίτη, γιατί ο πολίτης αποφασίζει όχι ποιος αλλά τι.

ΙΣΗΓΟΡΙΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ!!!

Ο χώρος και πάλι δεν τους χωρούσε και βρήκαν έναν μεγαλύτερο χώρο όπου γίνονταν από τότε και ύστερα οι συγκεντρώσεις. Εκεί έρχονταν Έλληνες πολίτες από όλη την Ελλάδα γιατί είχαν μάθει από τις αναφορές στο διαδίκτυο το οποίο τους φιλοξενούσε. Η αλήθεια είναι ότι μόνο μέσω διαδικτύου γίνονταν η μεταξύ τους επικοινωνία μέχρι τότε, όλα τα άλλα μέσα τους είχαν αποκλεισμένους. Εκεί στο ξενοδοχείο οι Έλληνες πολίτες άρχισαν να γίνονται ακόμα περισσότεροι και να αισθάνονται ότι ο στόχος τους ήταν εφικτός. Αποφάσισαν έτσι να συγκεντρώνονται στις πλατείες ξεκινώντας από την πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.
Δεν είχαν κανέναν πολιτικό που να τους καθοδηγεί, κανέναν άνθρωπο που να θέλει να τους εκμεταλευτεί, κανένας τους δεν έβαζε το ίδιον συμφέρον πάνω από το κοινό. Αυτό φαινόταν όχι μόνο από τα λόγια αλλά και από τη γλώσσα του σώματος που δεν ψεύδεται ποτέ. Στις πλατείες τα μόνα πράγματα που συζητούσαν δεν ήταν άλλα από το πως θα γίνεται η διακυβέρνηση της χώρας με Δημοκρατικό τρόπο και πως θα είναι η ζωή τους μετά. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδημοκρατιστεί το πολίτευμα έκριναν ότι ήταν μια ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Έτσι άρχισαν να θέτουν τους κανόνες με τους οποίους θα γινόταν αυτή. Ακούστηκαν πολλές προτάσεις από πολλούς πολίτες και καταστάλαξαν στην πλέον ευεπίφορη.
Αυτή ήταν η αρχή του τέλους της παγκόσμιας δικτατορίας.
Όλη η Ευρώπη ακολούθησε το παράδειγμα των Ελλήνων. Τίποτα δεν είναι ίδιο στον κόσμο από τότε. Οι Ιταλοί ακολούθησαν το παράδειγμα των Ελλήνων, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι αμέσως μετά.
Κι όμως μια μικρή ομάδα αποφασισμένων ανθρώπων κατάφερε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Κι όμως από το 2013 οι Έλληνες χαίρονται τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τους και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους και μαζί μ’ αυτούς ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του πλανήτη Γη!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *