Ποιοι και γιατί τρομοκρατούν τους δικαστές παρακωλύοντας το έργο της δικαιοσύνης;

Δηλώνουμε ευθύς εξ’ αρχής ότι δεν είμαστε νομικοί αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να αντιλαμβανόμαστε την παρελκυστική τακτική των παραγόντων μιας δίκης δια της γνωστής μεθόδου των ενστάσεων και των καταγγελιών κατά των δικαστών της έδρας.Αφορμή μας έδωσαν οι καταγγελίες της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας,κυρίας Μαρίας Βαρελά,ενώπιον του οποίου δικάζονται εννέα νεαρά άτομα για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας,με την….
οποία η εν λόγω δικηγόρος διατηρεί άριστες σχέσεις,η κυρία Βαρελά τόλμησε με έγγραφό της να ελέγξει την αξιοπιστία της συνηγόρου!
Με το δημοσίευμα αυτό,αλλά και με άλλα που κατά καιρούς έχει κάνει η κυρία Ζ.Κ. κατά δικαστών που χειρίστηκαν υποθέσεις της ή αντιδίκισε μαζί τους, είναι φανερό ότι ασκείται τρομοκρατία στους δικαστές.
Αναρωτιόμαστε τι κάνει η ηγεσία του Αρείου Πάγου ως προς αυτό;Πώς προστατεύει τους δικαστές από τη χλεύη και τον άδικο διασυρμό όχι μόνο το δικό τους αλλά και της δικαιοσύνης γενικά;Τι κάνουν τα πειθαρχικά συμβούλια του ΔΣΑ;Ετσι επιτρέπουν στα μέλη τους ν’ ασκούν δικηγορία;
Με ποιό δικαίωμα θα απαγορευτεί σε ένα δικαστήριο να ελέγξει τη βασιμότητα των ισχυρισμών και των αιτημάτων των διαδίκων και των δικηγόρων τους;
Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι αδικαιολόγητες αναβολές και διακοπές των υποθέσεων οδηγούν σε έμφραγμα τη δικαιοσύνη και πολλάκις σε παραγραφή των αδικημάτων!Γι’ αυτό και ο τελευταίος νόμος Καστανίδη περιόρισε τους λόγους αναβολής μόνο σε ανωτέρα βία και πρόβλημα υγείας αποδεικνυόμενο από νοσηλευτικό ίδρυμα.
Επομένως δεν καταλαβαίνουμε την απαίτηση της Ζ.Κ. να μην ελεγχθεί η βασιμότητα των αιτημάτων της από το δικαστήριο.Και πολύ καλά έκανε η πρόεδρος κ. Βαρελά που ήλεγξε τα αιτήματα αυτά.
Ειλικρινά μας εντυπωσιάζει το θράσος της κυρίας Κωνσταντοπούλου,που επανειλημμένα καταγγέλλει και διασύρει με δημοσιεύματα στην γνωστή εφημερίδα τους δικαστές που τολμούν να την ελέγξουν ή δεν υποκύπτουν στις απαιτήσεις της.

Δύο μήνες πριν με την ίδια αιτιολογία πήρε δύο αναβολές για το γνωστό θέμα με το μπλογκ Ζητείται Ελπίδα, που η Ζ.Κ. το ταύτισε με τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη και αυθαίρετα τη διέσυρε, με το κατάπτυστο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας της 5-12-2010, χωρίς να αρθεί το απόρρητο του ιστολογίου, για να επαληθευτεί η καταγγελία της.
Παραπονείται η κυρία Ζ.Κ. για το ότι οι πελάτες της αισθάνονται ανασφάλεια δικαίου με την προσκόμιση για ανάγνωση πολλών εγγράφων στο ακροατήριο της δίκης των πυρήνων της φωτιάς, αλλά ξεχνάει ότι η ίδια στην προσωπική της αντιδικία με τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη, απ’ ό,τι μάθαμε προσκόμισε και ανακάτεψε και έγγραφα που αφορούν φωτοτυπίες από τον ιστότοπο Ζητείται Ελπίδα τα οποία και εγχείρισε σε δικογραφία εντελώς άσχετη που αφορούσε την προσωπική της αντιδικία με την πιο πάνω δικαστή.Και μάλιστα τα προσκόμισε χωρίς καν να έχει αποδειχθεί νομίμως ότι το μπλογκ ανήκει στη δικαστή!!!

Αλήθεια τι έγινε η έρευνα για το μπλογκ αυτό;Εμαθε κανείς;
Ακόμη δεν μπήκε στο αρχείο η παράνομη αυτή αναφορά της Ζ.Κ.;
Το θέμα μας ενδιαφέρει όλους και αναμένουμε τα αποτελέσματα αυτής της παράνομης καταγγελίας και έρευνας.
Παρεμπιπτόντως πιστεύουμε πως θα ήταν πρέπον τόσο ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου όσο και ο πρόεδρος του ΔΣΑ να συστήσουν τουλάχιστον σεβασμό των συνηγόρων προς τους δικαστές και το έργο τους!

http://zeidoron.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *