Ανοίγουν τα κοντέινερ του Βουλιώτη επιχειρηματία

«Μέχρι στιγμής έχουν ανοιχτεί δύο κοντέινερ και έχουν βρεθεί ένα παλιό πυροβόλο αεροπλάνου καναδικής προελεύσεως και ένα…

αμερικανικό αυτοκίνητο, μάρκας Chevrolet. Αναζητείται άλλο ένα εμπορευματοκιβώτιο από το Βέλγιο».

Αυτά αναφέρει στο zougla.gr ανώτατο στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με την έρευνα που γίνεται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά για κοντέινερ τα οποία φέρονται να ανήκουν στον καταζητούμενο επιχειρηματία.

Από τις πρωινές ώρες, έξι στελέχη της Δίωξης και τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι βρίσκονται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και κάνουν φύλλο και φτερό τα κοντέινερ, τα οποία έχουν ως παραλήπτη τον επιχειρηματία, το σπίτι του οποίου στο Πανόραμα Βούλας έκαναν φύλλο και φτερό χθες αντρες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ η έρευνα στο σπίτι του αποκάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν:

– Επτά (7) πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο,

– δεκατρία (13) πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,

– εξήντα (60) μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα

– δέκα (10) διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και

– δύο (2) συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser

Από τη μέχρι τώρα έρευνα στα εμπορευματοκιβώτια έχουν βρεθεί ένα αντιαεροπορικό όπλο και ένα αμερικανικό αυτοκίνητο Chevrolet.

Όσο αναφορά για το “ορφανό” κοντεινερ, στελέχη του ΣΔΟΕ εξηγούν ότι το καναδέζικο αντιαεροπορικό είναι λυμένο, δηλαδή αποσυναρμολογημένο, ωστόσο δεν γνωρίζουν εάν είναι πλήρως λειτουργικό ή όχι. Στο σημείο βρίσκονται αυτήν την ώρα πυροτεχνουργοί, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάστασή του.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, για να δουν εάν υπάρχει μέσα σε αυτό οπλισμός.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας που έφθασε στα γραφεία της Δίωξης, οι ράμπο της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών αναζητούν ακόμη ένα κοντέινερ βελγικής προέλευσης, το οποίο φέρεται να έχει ως παραλήπτη το πολεμικό μουσείο του επιχειρηματία.

Χθες το απόγευμα, σε έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. με την παρουσία τριών εισαγγελέων στο σπίτι του καταζητούμενου επιχειρηματία στη Βούλα βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, ενώ στο σπίτι του στο Παλιό Φάληρο εντοπίστηκαν άλλα 13 πυροβόλα.

vimaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *