Ερωτιάρης δήμαρχος παραιτείται…

Την παραίτησή του ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Μπομπ Φίλνερ, δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο, εις βάρος… του οποίου έχει κατατεθεί μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ εκκρεμούν διάφοροι ισχυρισμοί για ανάρμοστη συμπεριφορά του προς 18γυναίκες.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Φίλνερ έκανε την ανακοίνωση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαν Ντιέγκο μετά από κλειστή ψηφοφορία των μελών του σχετικά με το αν θα δεχτούν μία συμβιβαστική λύση, η οποία απαιτεί την παραίτησή του από δήμαρχος στο τέλος του Αυγούστου με αντάλλαγμα η πόλη να λάβει μέρος στη νομική του υπεράσπιση.

Ο 70χρονος πρώην Δημοκρατικός βουλευτής, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο το περασμένο έτος, αντιμετώπιζε αυξανόμενες πιέσεις να παραιτηθεί μετά την παραδοχή του ότι είχε συμπεριφερθεί ανάρμοστα σε δεκάδες γυναίκες.

«Ασφαλώς και δεν ήταν πρόθεσή μου να γίνω ένας δήμαρχος, η θητεία του οποίου θα τελείωνε κατ’ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Φίλνερ, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους δημότες του Σαν Ντιέγκο, την πρώην αρραβωνιαστικιά του και τις γυναίκες που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά.

Τον ρόλο του δημάρχου πρόκειται να αναλάβει ο Τοντ Γκλόρια, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, μέχρι να διεξαχθεί μία ειδική εκλογή μέσα σε διάστημα 90 ημερών από την ημέρα της παραίτησης του Φίλνερ, στις 30 Αυγούστου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *