«Η Ελλάδα δεν έχει να πληρώσει συντάξεις και μισθούς τον Απρίλιο»

Σοκαριστικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων στους Financial Times…

Σοκαριστικές δηλώσεις οι οποίες προοιωνίζουν μια εξαιρετικά δύσκολη συνέχεια για την Ελλάδα έκαναν στους Financial Times, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι αμφισβητούν ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να καλύψει μισθούς και συντάξεις για τον μήνα Απρίλιο!

Σύμφωνα με τους Financial Times σε κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει έντονη αμφισβήτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τα έξοδά της τον Απρίλιο, που φθάνουν τα 1,7 δισ. ευρώ και να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, ύψος 450 εκατ. Ευρώ μέχρι τις 9 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν οι FT, ο Phillippe Gudin de Vallerin, επικεφαλής οικονομολόγος της Barclays επισημαίνει πως το Grexit θα στείλει το μήνυμα ότι η συμμετοχή μιας χώρας στην Ευρωζώνη δεν είναι αναστρέψιμη, κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει τους επενδυτές να εξετάσουν σκληρότερα χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες. «Θα δείξει ότι o καθένας μπορείς να αποχωρήσει από την Ένωση όποτε θέλεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Erik Nielsen, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit, πιστεύει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για την χώρα, αλλά όχι και για την ευρύτερη περιοχή εξαιτίας της ποσοτικής χαλάρωσης.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *