Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολικές μονάδες στον Πειραιά

Υγειονομικούς ελέγχους σε κυλικεία και σχολικές μονάδες του Πειραιά, πραγματοποίησαν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας. Ελέχθησαν τριάντα δύο σχολικά συγκροτήματα, ως προς τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοινόχρηστους χώρους και τις….
αίθουσες σίτισης. Σε ορισμένα απ’ αυτά, δόθηκαν συστάσεις για βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών ενώ, όπου κρίθηκε απαραίτητο, απεστάλησαν έγγραφα προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες των σχολείων προκειμένου να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων, όπως για παράδειγμα της ύδρευσης, της αποχέτευσης αλλά και επισκευαστικών εργασιών.

Έλεγχοι έγιναν, επίσης, σε τριάντα κυλικεία σχολείων, στους υπεύθυνους των οποίων έγινε ενημέρωση για την ισχύουσα νομοθεσία και δόθηκαν συστάσεις για περαιτέρω βελτίωση των υγειονομικών όρων λειτουργίας τους.
«Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής μας. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν οι έλεγχοι στον ευαίσθητο χώρο των σχολείων. Ήδη οι επόπτες Δημόσιας Υγείας έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς ελέγχους στα σχολικά συγκροτήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι που η μέχρι σήμερα εικόνα τόσο στις σχολικές αίθουσες και τους βοηθητικούς χώρους των σχολείων όσο και στα σχολικά κυλικεία είναι η ενδεδειγμένη, πλην λίγων εξαιρέσεων» τόνισε σε δηλώσεις τους ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου.

http://neakeratsiniou.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *