ΜΑ ΘΑΡΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΜΠΛΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΤΟΝ ΙΒΑΝΟΗ-ΤΟ ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;…

Η αστική τάξη ξύπνησε. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

   – Βαθιά σιωπή έπεσε πάνω από τη χώρα μετά τη συνταρακτική δήλωση του Αδώνιδος-Σπυρίδωνος ότι η αστική τάξη της χώρας…ξύπνησε. Όλοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν το χρησμό.

– Τι, τάχα, θέλει να πει ο πολύς βουλευτής-πρώην υπουργός,  πρώην ΛαΟΣ, νυν ΝΔ, μετέπειτα ποιος ξέρει πού, τηλεπωλητής, τηλεπαραθυράκιας, πουλάω και ταμπλέτες, απεργός- και τελευταία «κάνω και την Πυθία».

– Μήπως εννοεί ότι από σύστασης του ελληνικού κράτους η αστική τάξη-αυτοί που κατέχουν τα μέσα παραγωγής, δηλαδή-κοιμάται; Άρα, τόσα χρόνια την εξουσία την είχε η εργατική τάξη και δεν το πήραμε χαμπάρι;

– Μήπως εννοεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν κυβερνούσε το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης αλλά της εργατικής; Ο ίδιος, δηλαδή, εκπροσωπεί τόσα χρόνια τους εργάτες και τους αγρότες;

– Τι τον έκανε να πιστεύει ότι η αστική τάξη…ξύπνησε; Οι εκατοντάδες χιλιάδες των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα ενάντια στο νόμο Μπαλτά; Οι αξιόλογοι παρευρισκόμενοι, όλοι λάτρεις της δημόσιας και δωρεάν παιδείας;

– Βλέποντάς τον, ακούγοντάς τον και καμαρώνοντάς τον δεν μπορώ παρά να παραφράσω τον Αϊνστάιν: «Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η σκέψη αυτού του ανδρός, αν και για το πρώτο διατηρώ αμφιβολίες».

– Παρακολουθώντας τις τηλεοπτικές εικόνες από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς μαζώξεις των διαφόρων γκρουπς μου ήρθε πάλι στο μυαλό, χωρίς παράφραση αυτή τη φορά, ένα άλλο του Αϊνστάιν.

– Οι υψηλές θέσεις είναι όπως οι πυραμίδες. Δύο ειδών ζώα μπορούν να φτάσουν στην κορυφή, ερπετά και αετοί. Τους βλέπω όλους και σκέφτομαι: Για δες κάτι σταυραετούς!

– Και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από τη δήλωση του Άδωνι-Σπυρίδωνος ήρθε η δήλωση του Στουρνάρα από την οποία μάθαμε ότι αυτός βοήθησε την κυβέρνηση να βρει τα 760 εκατομμύρια της δόσης στο ΔΝΤ.

– Αμέσως, αυθόρμητες συγκεντρώσεις ευγνωμοσύνης γέμισαν όλες τις πλατείες της χώρας. Ήταν τόσο μεγάλο το κακό που προξένησε στο ΔΝΤ που η Λαγκάρντ τον χαρακτήρισε ακατάλληλο για τραπεζίτη.

– Η ΕΚΤ έσπευσε να παροτρύνει την κυβέρνηση να τον διώξουν αμέσως γιατί δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις που γίνονται για «άτιμο συμβιβασμό» αλλά η κυβέρνηση απάντησε ότι ο Στουρνάρας αποτελεί κόκκινη γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *