xOrisOria News

Καλούνται ως ύποπτοι για τη λίστα Λαγκάρντ Καπελέρης και Διώτης

Καλούνται ως ύποπτοι για τη λίστα Λαγκάρντ Καπελέρης και ΔιώτηςΩς ύποπτοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρης και Γ. Διώτης.

Ειδικότερα, ο οικονομικός εισαγγελέας στο πλαίσιο ……

διερεύνησης της υπόθεσης με τη «λίστα λαγκάρντ» καλεί τους κ.κ. Καπελέρη και Διώτη με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς έχει υπόνοιες ότι παρενέβησαν τα καθήκοντά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης, με δήλωσή του για το θέμα, υποστήριξε ότι θεώρησε το εν λόγω υλικό “μη αξιοποιήσιμο” ως προϊόν υποκλοπής, ενώ ο κ. Καπελέρης φέρεται να παρέλαβε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντινου, ελάχιστα ονόματα από τη λίστα με σκοπό να “εντοπίσει το οικονομικό τους προφίλ”.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, πριν από μερικές ημέρες, έδωσαν παραγγελία στο ΣΔΟΕ για την πλήρη διερεύνηση των επίμαχων καταθέσεων κρίνοντας ότι η λίστα έχει επισήμως και νομίμως παραδοθεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, επί υπουργίας της Κρ. Λαγκάρντ, στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντινου. Η λίστα έχει περιέλθει στις γαλλικές αρχές εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, όταν κατάσχεσαν ψηφιακό υλικό από το σπίτι του πρώην υπαλλήλου της HSBC, καταζητούμενου από τις ελβετικές αρχές Ερβε Φαλτσιάνι, ο οποίος είχε καταγράψει παράνομα τα στοιχεία περισσότερων από 20 χιλιάδες καταθετών.

πηγή….ximaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post