Ζήτω η…Γερμανία…Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις…

Ακούω τις τελευταίες ώρες,για τις “δραματικές” προσπάθειες των πολιτικών αρχηγών,για εξεύρεση λύσεων,στα θέματα των παράλογων απαιτήσεων της τρόικας.

Ακούω για διαφωνίες,ακούω για ασυμφωνίες,και αυτό που στην ουσία παίζει πιο πολύ είναι η προσπάθεια των δύο “δορυφόρων ” της κυβέρνησης και κυρίως του κ Κουβέλη,για τριετίες και αποζημιώσεις,και όλα τα ΜΜΕ έχουν στρέψει από χθές το ενδιαφέρον τους στο τί θα κάνει η ΔΗΜΑΡ τελικώς.
Φτάσαμε δηλαδή εντέχνως στο σημείο να λέμε αν τελικά δεν περάσουν οι τριετίες και…
οι αποζημιώσεις,θα έχουμε πετύχει στις περιβόητες διαπραγματεύσεις,και επομένως…βουρ! στα υπόλοιπα φρικαλέα μέτρα που μένουν σε δεύτερη μοίρα.
Μόνο οι τριετίες και οι αποζημιώσεις είναι οι λεγόμενες καυτλες πατάτες; Ο κατώτατος μισθός δεν είναι καυτή πατάτα;
Η σφαγή μισθών και συντάξεων δεν είναι καυτή πατάτα; Οι κρυμένες λίστες που πάνε πλάγια πλάγια να ξεχαστούν, δεν είναι; Το μεγάλο πάρτυ των φοροφυγάδων τί είναι;
Για τις κρυφές και χοντρές περικοπές που περνούν απαρατήρητες γιατί δεν διαμαρτύρεται κανείς;
Γιατί τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα;
Δεν το γνωρίζουν ή δεν θέλουν να το βγάλουν παραέξω;
Και μιλάω για τις περικοπές του Μετοχικού ταμείου στο μέρισμα των στρκων,αστυνομικών και όσων άλλων το δικαιούνται τέλος πάντων.
Το μέρισμα λοιπόν αυτό μειώθηκε “αθόρυβα” πριν λίγες μέρες κατά 25% αναδρομικά από 1-1-12,και αν υπολογίσουμε και την εκ νέου μείωσή του πριν ένα περίπου χρόνο πάλι κατά 25%,φτάσαμε αισίως σε μείωση κατά 50% ενός ποσού που είναι μέσο όρο για τους χαμηλόβαθμους γύρω στα 500ευρώ το τρίμηνο.
Δηλαδή τα 500 ευρώ γίναν 250.
Αν δε,υπολογίσουμε τα κομένα δώρα τις κομμένες συντάξεις 40% πάνω από το χιλιάρικο που έγιναν πριν ένα χρόνο,(πρώτους απ όλους,βάλαν χέρι στους στρκούς) συν τις νέες περικοπές που σχεδιάζουν στις συντάξεις των στρκων,τότε δεν μένει παρά να αναφωνήσουμε…”Ζήτω η…Γερμανία”… ‘Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις” Ζήτω το…4ο ΡΑΙΧ!!!

Νίκος Γ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *