Δραπέτης ο ληστής καταστήματος στην εθνική οδό. Προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικό

Επικίνδυνος δραπέτης είναι ο άνδρας που λήστεψε υπάλληλο καταστήματοςστην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. 

Η ληστεία είχε γίνει στις 8 Μαΐου του 2013 στο ύψος της Θήβας. Ο δράστης έχοντας κρύψει τα ..
χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα και φορώντας γάντια στα χέρια του, μπήκε στο κατάστημα περίπου στις τρεις τα ξημερώματα.

Απείλησε τον 31 χρόνο υπάλληλο, με πιστόλι και του πήρε 500 Ευρώ.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Θηβών, αφού αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, βρήκαν την ταυτότητα του. Πρόκειται για έναν 36 χρόνο Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος από τον Δεκέμβριο του 2009 θεωρείται δραπέτης αφού παραβίασε τακτική άδεια που είχε πάρει από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Αλικαρνασσού.

Ο 36χρονος δραπέτης βρισκόταν στη φυλακή για ένοπλες ληστείες, κατηγορείται ακόμη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ξημερώματα της 10-06-2010 στη Λιβαδειά, όταν συμβατικό αυτοκίνητο του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς πλησίασε το όχημα που επέβαιναν ο 36χρονος μαζί με δύο ακόμη άτομα, το όχημα των δραστών ανέπτυξε ταχύτητα και ένας από τους επιβαίνοντες σε αυτό πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση, σε βάρος των αστυνομικών, προκειμένου να ματαιώσει τον επικείμενο έλεγχο.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του 36χρονου επικίνδυνου δραπέτη, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

lamiastar.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *