ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.


ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ( ΒΙΝΤΕΟ ) ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ,ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ…

ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ..
ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΙ’ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΛΛΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ..
ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ…

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ??
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΕΞΟΧΙΚΑ,ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΕΓΡΑΦΕ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ??

ΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ,ΗΘΕΛΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΦΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΛΗΓΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ Η ΣΕ ΦΤΩΧΕΥΣΗ Η ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΤΡΟΙΚΕΣ…

ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΕ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ,ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΑΠ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΥΠΙΚΑ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΥΣΑΝ ΑΤΥΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ….

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΦΕΥΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΟΒΙΕΤ..

ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΒΑΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΡΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΜΑΚΡΥΑ ΦΩΝΑΖΕ,ΕΛΑΤΕ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”,ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ..

ΔΕΙΤΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΟΥΣΤΗ

Το μνημόνιο κατέστρεψε τη χώρα.
Η χώρα ήταν κατεστραμμένη πριν το μνημόνιο. Το μνημόνιο ήταν μια
διακρατική συμφωνία με όρους δανεισμού. Σε γενικές γραμμές
προσανατολιζότα ν στη μείωση των δημοσίων δαπανών, στις
ιδιωτικοποιήσει ς, στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην επιτάχυνση
διαρθρωτικών αλλαγών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
(μείωση δημοσίων υπαλλήλων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κλπ)

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που διαχειρίσθηκε το μνημόνιο δεν μείωσε δραστικά
τις δημόσιες δαπάνες και τις σπατάλες του κράτους, δεν έκανε ούτε μια
ιδιωτικοποίηση, δεν κατάφερε να πατάξει την φοροδιαφυγή, δεν μείωσε
τους δημοσίους υπαλλήλους , δεν έκλεισε άχρηστους δημόσιους
οργανισμούς , δεν άνοιξε τα κλειστά επαγγέλματα, και αντ αυτού μείωσε
μισθούς και συντάξεις οριζόντια και έβαλε φόρους σε ότι κινείται ή δεν
κινείται. Αποτέλεσμα αυτού η ύφεση να παγιωθεί και να χρειαστεί
δεύτερο μνημόνιο πιο σκληρό. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι επί δυο
χρόνια αυτοί που διαμαρτύρονταν να μην εφαρμοστεί το μνημόνιο το
κατάφεραν στο ακέραιο. Τώρα διαδηλώνουν ότι η εφαρμογή του έφταιγε που
καταρρέει η χώρα. Είναι σε σύγχυση ή την επιδίωκαν;

Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΤΟΤΕ ΦΟΥΛ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΘΕΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΟΜΩΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΠΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ “ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ”
( ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 11.10 ΚΑΙ ΜΕΤΑ)

ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Να τηρείτε τις δεσμεύσεις σας
Ο κ. Κένι, αναφερόμενος στα ιρλανδικά επιτεύγματα στην ανταγωνιστικότητα, ανέφερε ότι η χώρα του έχανε ετησίως 7.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στα τρία χρόνια της κρίσης, ενώ τώρα κερδίζει 1.000 θέσεις εργασίας στον ίδιο τομέα.

«Είχαμε σχέση εμπιστοσύνης με την τρόικα και γι΄αυτό καταφέραμε να αλλάξουμε πολλούς από τους όρους του μνημονίου», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι πλέον η Ιρλανδία γίνεται ελκυστικός προορισμός για τους ξένους επενδυτές και τους εγχώριους επιχειρηματίες.

Σ΄αυτό το σημείο μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά από Ιρλανδό δημοσιογράφο, ο κ. Κένι απάντησε πως συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του την σημασία που έχει η τήρηση των όρων του μνημονίου – «αν υπάρχουν μνημόνια πρέπει να τα διαπραγματεύεσαι αλλά πρέπει και να τηρείς τις δεσμεύσεις σου», είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *