Αλλού είναι το πρόβλημα κ. Κόλλια!

Την παράλογη φορολόγηση των αγροτεμαχίων για τους αγρότες θεωρεί ως μείζων θέμα η Ε.Α.Σ. Νεμέας και όχι την επιστροφή Φ.Π.Α. που θέτει ο…

Βουλευτής Κορινθίας κ. Κόλλιας ”αδειάζοντας” τον ακόμα μια φορά!…
Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Μετά τη δημοσίευση του τελικού σχεδίου από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την επιβολή του Ενιαίου φόρου στα αγροτεμάχια, θορυβήθηκαν δικαιολογημένα οι αγρότες όλης της Ελλάδας.

Η Ε.Α.Σ. Νεμέας έγινε δέκτης παραπόνων από πολλούς παραγωγούς που εκφράζουν τη δίκαιη αγανάκτησή τους για την εξοντωτική αυτή αντιαγροτική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση.
Η Ένωση Νεμέας συμφωνεί με τις θέσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ σχετικά με το πόσο απαράδεκτος και παράλογος είναι ο τρόπος φορολόγησης των αγροτεμαχίων όπως παρουσιάζεται στο σχέδιο αυτό.
Ευελπιστούμε το εν λόγω σχέδιο να αποσυρθεί και να εξεταστεί εκ νέου η εφαρμογή του και γι’ αυτό αναμένουμε την παρέμβαση του συνόλου των Βουλευτών του Νομού μας για να αποδείξουν κατά πόσο μπορούν να εφαρμόσουν όλα όσα υπόσχονταν προεκλογικά.
Επιπλέον, όσον αφορά την επιστροφή Φ.Π.Α. αγροτών την οποία περιμένουν εναγωνίως οι παραγωγοί, θέλουμε να τονίσουμε στον κ.Κόλλια πως την παρούσα στιγμή το κύριο πρόβλημα είναι οι οφειλές των αγροτών προς την εφορία οι οποίες θα παρακρατηθούν από τα επιστρεφόμενα ποσά.
Ως εκ τούτου προβλέπεται πως οι μισοί περίπου αγρότες που περιμένουν ακόμα την επιστροφή Φ.Π.Α. δε θα λάβουν κανένα ποσό και θα βρεθούν να παραλαμβάνουν από τις εφορίες χαρτιά εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών αντί για λεφτά.
Ακόμα πιο παρόδοξο είναι το γεγονός πως η εφορία θα παρακρατήσει και ποσά που έχουν οριστεί να πληρωθούν σε ημερομηνία μεταγενέστερη της ημερομηνίας της επιστροφής του Φ.Π.Α., όπως για παράδειγμα τις δόσεις του φόρου εισοδήματος που καλείται να πληρώσει ο αγρότης από την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης.
Αυτό είναι το μελανό σημείο που όποιος μπορέσει να το ξεπεράσει θα αποδείξει πόσο ικανός είναι να σταθεί στο πλευρό του αγρότη και στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων που αυτός βιώνει.
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *