Το ζευγάρι που εγκατέλειψε τα πάντα όταν ανακάλυψε το μυστικό της ευτυχίας (εικόνες)

Ένα ζευγάρι διηγείται την μοναδική ιστορία του
επιμέλεια: Βιβή Συργκάνη – enallaktikos.gr
“Μέχρι πριν δύο χρόνια, εγώ και ο σύντροφός μου, είχαμε ένα μεγάλο βάρος. Ένα πολύ υψηλό ενοίκιο, ένα σωρό προσωπικά αντικείμενα, χρέη από τα φοιτητικά δάνεια και καριέρες που μας επέτρεπαν να καλύπτουμε αυτά τα μηνιαία έξοδα. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι ποτέ δεν θα ακολουθήσω το πάθος μου για το γράψιμο, ενώ και ο Guillaume ένιωθε το ίδιο για την δική του αγάπη, την φωτογραφία.

Εκείνη την περίοδο ανακαλύψαμε τα “μικροσκοπικά σπίτια”. Αυτά τα υπέροχα, κινητά σπιτάκια μας ενέπνευσαν ώστε να αλλάξουμε εντελώς τρόπο ζωής και να εκπληρώσουμε, τελικά, τα όνειρά μας.

Να ποιο ήταν λοιπόν το σχέδιό μας: 1) Να κατασκευάσουμε ένα μικρό σπιτάκι 2) Να εγκαταλείψουμε τις δουλειές μας και να ταξιδέψουμε με αυτό στην Β. Αμερική για ένα χρόνο 3) Να δημιουργήσουμε από κοινού έναν οδηγό για εναλλακτικούς τρόπους ζωής. Εκείνος θα φωτογράφιζε και εγώ θα έγραφα.

Ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε εμπειρία στον τομέα των κατασκευών. Αυτή η διαδικασία αποδείχθηκε μια μεγάλη πρόκληση, καθώς έπρεπε να αξιολογήσουμε από την αρχή τι σημαίνει πλέον “σπίτι” για εμάς. Αφού κάναμε ένα σωρό λάθη και πήραμε πολλά μαθήματα ζωής, ετοιμάσαμε το μικρό σπιτάκι μας και οι ρόδες του άρχισαν να κυλάνε…

Έξι μήνες και 10.000 μίλια μετά, η μικρή αυτή φωλιά μάς έχει βοηθήσει να ζήσουμε την περιπέτεια που αναζητούσαμε. Στον δρόμο μας βρήκαμε ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο σκέψης, που θέλησαν κι εκείνοι να ζήσουν μια πιο λιτή και ουσιαστική ζωή, χωρίς πολυτέλειες. Ζουν σε σπιτάκια σαν το δικό μας, σε yurt, σε χειροποίητες βάρκες-σπίτια, σε δεντρόσπιτα κοκ. Ο Guilaume φωτογραφίζει τις ιδιαίτερες κατασκευές τους και εγώ γράφω τις προσωπικές τους ιστορίες.”

Δείτε τη ζωή του Guillaume και της Jenna:

με πληροφορίες από boredpanda

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *