Με μηνύσεις απαντά ο Ραχόι στα περί κρυφών ταμείων

Μαδρίτη, ΙσπανίαΤο κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι κατέθεσε μήνυση κατά του…

πρώην ταμία του Λουίς Μπάρθενας για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει κλονίσει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Η μήνυση που κατέθεσε το κόμμα στρέφεται κατά του «συντάκτη πλαστών, δημοσιευμένων, εγγράφων, που σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais είναι ο Λουίς Μπάρθενας».

Το PP άσκησε μήνυση επίσης κατά της εφημερίδας γιατί δεν έλεγξε την αυθεντικότητα των εγγράφων των οποίων «στόχος τους είναι να βλάψει την εικόνα και την καλή φήμη» του κόμματος. Σημειώνεται ότι το κόμμα ΡΡ επιμένει στην άποψη πως ουδέποτε τήρησε δεύτερα λογιστικά βιβλία.

Ως αποτέλεσμα της δικαστικής πρωτοβουλίας του κόμματος πολλά άλλα στελέχη έσπευσαν κατόπιν να καταθέσουν μήνυση κατά του πρώην ταμία.

Τον Ιανουάριο, η El Pais είχε δημοσιεύσει ένα μυστικό λογιστικό παραστατικό του ΡΡ —που φέρεται να έχει συντάξει ο ίδιος ο Μπάρθενας— και στο οποίο εμφανίζονται ο Ραχόι και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος να εισπράττουν για περίπου δύο δεκαετίες διάφορα ποσά προερχόμενα από τον κατασκευαστικό τομέα.

Ο Μπάρθενας, ο οποίος αντιμετωπίζει δικαστική έρευνα, έχει αρνηθεί πως είναι ο συντάκτης του παραστατικού που δημοσιεύει η El Pais. Έχει ακόμη δηλώσει στον ανακριτή πως διατηρεί 38 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς ελβετικών τραπεζών.

Ο αριθμός των ερωτηθέντων που ανησυχούν για την κατάσταση της διαφθοράς και της απάτης στη χώρα αυξήθηκε από το 18% τον Ιανουάριο στο 40% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Κέντρο Κοινωνιολογικών Ερευνών. Μάλιστα η διαφθορά αναδεικνύεται στη δεύτερη σημαντικότερη ανησυχία του πληθυσμού, μόλις μετά την ανεργία, σε μία χώρα που ο σχετικός δείκτης έχει ξεπεράσει το 26%.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *