Οι διευθετήσεις διαμονής του Πάπα αφήνουν υπονοούμενα

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI υποσχέθηκε “άνευ όρων” υπακοή στον διάδοχό του, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνάντησής του με τους καρδινάλιους του Βατικανού, σήμερα Πέμπτη.

Στις 5 μ.μ. περίπου, ο Βενέδικτος εγκαταλείπει το παλάτι για τελευταία φορά ως ποντίφικας και πετά για την παπική εξοχική κατοικία στο Castel Gandolfo.

H παραίτηση του Πάπα και οι…
διευθετήσεις της διαμονής του μετά την συνταξιοδότησή του, έχουν πυροδοτήσει πολλά σχόλια. Ο  Βενέδικτος θα συνεχίσει να ζει με τον έμπιστο γραμματέας του, Αρχιεπισκόπο Georg Ganswein, ενώ θα εργάζεται και στο σπίτι του νέου Πάπα – θα έχει  δύο θέσεις εργασίας. Το Βατικανό αρνείται ότι η εργασία του  Ganswein  τόσο για την παλιό Πάπα όσο και για το νέο, θα προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων.

Αλλά, σύμφωνα με το CNN, υπάρχει ένα ακόμη  πιο σκανδαλώδες ζήτημα, καθώς, όπως γράφεται από τον Andrew Sullivan, ίσως τον πιο γνωστό καθολικό blogger στην Αμερική, σήμερα:

“Έτσι, o όμορφος σύντροφoς του  Βενέδικτου θα συνεχίσει να ζει μαζί του, ενώ θα εργάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας για τον άλλο Πάπα. Εμείς  υποτίθεται ότι πρέπει να σκεφτούμε πως αυτό είναι μια φυσιολογική διευθέτηση;”

Επικαλούμενος προηγούμενα άρθρα του σχετικά με το θέμα,ο  Sullivan καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο  Gaenswein έχει “σαφώς κάποιο  είδος της αγάπης με τον Ράτσινγκερ (και αντίστροφα)” και  προσθέτει ότι η όλη κατάσταση θυνίζει περισσότερο το Melrose Place παρά το  Βατικανό.

Φυσικά, το γεγονός ότι Ganswein έχει γίνει κάτι σαν στάρ, δεν βοηθά να καταλαγιάσουν αυτές οι φήμες. Έχει ήδη ονομαστεί ο “George Clooney του Βατικανού” ή  “Gorgeous Georg” από τον ιταλικό Τύπο , και εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του ιταλικού Vanity Fair υπό τον τίτλο «Δεν είναι αμαρτία να είναι όμορφος” . Μέχρι και η  Donatella Versace του  έχει αφιερώσει μια ανδρική συλλογή.

Πηγή: sigmalive.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *