Ποιοι είμαστε στο Ξυπνήστε ρε . . . .

Το δικαίωμα στην απόλυτη  έκφραση λόγου !

Μπορεί να ουρλιάζεις μέσα σ΄ένα στούντιο. Ποιός θα σε ακούσει; Μόνον ο ηχολήπτης κι αυτός θα διοχετεύσει τη φωνή σου σε ¨κανάλια¨ που εκείνος ελέγχει… Ψιθύρισε στην Επίδαυρο. ….Μπορεί να σε ακούσουν καθαρά μέχρι και πέντε χιλιάδες άτομα.
Αυτό λοιπόν που χρειάζεται για ν΄ακουστείς είναι πρώτα ένα ΒΗΜΑ και μετά ακροατήριο!
Η διαπίστωση αυτή ήταν που μας ώθησε πριν από τρία περίπου χρόνια να ασχοληθούμε ¨ερασιτεχνικά¨, με τη διττή σημασία της λέξης, με τον κόσμο του διαδικτύου και των μπλογκ.
Αδαείς στην αρχή αλλά με πολλή μεγάλη όρεξη και μεράκι γι΄αυτό που κάνουμε διαισθανόμενοι περισσότερο παρά διαβλέποντας τη δύναμη του νέου αυτού μέσου που μοιάζει να…
είναι η τρίτη επανάσταση στο χώρο της διάδοσης των ιδεών, μετά την ανακάλυψη της γραφής και της τυπογραφίας.
Φτιάχνοντας λοιπόν το βήμα, το ¨Ξυπνήστε ρέ¨, για όλους εσάς, πολύ-πολύ γρήγορα βρέθηκε και το ακροατήριο, όλοι εσείς, που πλαισίωσε το ¨Ξυπνήστε ρέ¨ και του έδωσε τη δυναμική που έχει σήμερα:
Να είναι ένα από τα μεγαλύτερα (από άποψη επισκεψιμότητας) blogs της χώρας, στην ουσία forum συζητήσεων, με τέσσερεις πλέον συντονιστές που καλύπτουν όλο το εικοσιτετράωρο. Με πάντα πρωτογενείς αναρτήσεις που μας στέλνονται από όλους εσάς, απλούς πολίτες, πολιτικούς, πολιτικά κόμματα, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, άλλα sites και blogs, ανθρώπους των τεχνών, καλλιτέχνες, οργισμένους δεκαεξάρηδες, ανέργους, δεξιούς, αριστερούς, ακροδεξιούς, ακροαριστερούς, αναρχικούς, ιερωμένους, μοναχούς, άσημους, διάσημους… (συνεχίστε εσείς τη λίστα), επώνυμα ή ανώνυμα όπως ΕΣΕΙΣ επιθυμείτε. Χωρίς κανενός είδους, και το εννοούμε, λογοκρισία ή διάκριση τεκμηριώνουμε καθημερινά (ακόμα και για τον πιο δύσπιστο) το δικαίωμα στην απόλυτη της έκφρασης λόγου, απόψεων, ιδεών.

Η οικονομική ενίσχυση με τη μορφή δωρεών από απλούς αναγνώστες ή διαφημίσεων από επιχειρηματίες, δηλαδή από όλους ΕΣΑΣ που κάνετε τις αναρτήσεις, μας βοηθά στο να καλύπτουμε τα λειτουργικά έξοδα του μπλογκ (κυρίως την πλήρη απασχόληση των συντονιστών) και να μπορούμε έτσι να παραμένουμε μακριά από λαβυρίνθους της οποιαδήποτε διαπλοκής…

Η ηθική σας υποστήριξη μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε με θάρρος αυτούς που ενοχλούνται από αυτό που κάνουμε: να παρέχουμε ¨παρρησία¨ και ¨ισηγορία¨ και να επιδιώκουμε την ¨ισονομία¨ (τον Οκτώβριο αντιμετωπίζουμε την τέταρτη μήνυση) και να συνεχίσουμε να είμαστε αυτό που είμαστε:

Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας.

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *