Η Ελλάδα δεν έχει σχέδιο εξόδου από τη μνημονιακή μέγγενη.

Ουσιαστικά τίποτε δεν κερδήθηκε από την ελληνική πλευρά στο eurogroup. Μόνο μια τετράμηνη παράταση χρόνου, κατά την οποία θα τρέχουν οι τοκογλυφικές μνημονιακές δεσμεύσεις, που θα συνεχιστούν μετά…
Αλλά, επικοινωνιακά διαμηνύθηκε πρώτη φορά, ανυπακοή, στη Γερμανία και τους αυλικούς της. Μπορεί χωρίς αποτέλεσμα, έγινε όμως. Το ότι δεν τσαλαπατήθηκε όπως η Κύπρος το Μάρτιο του 2013, οφείλεται πρωτίστως στον φόβο έναντι των κινδύνων που ελλοχεύουν και για την ΕΕ και για τη διεθνή οικονομία αλλά και για τις γεωστρατηγικές ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική πλευρά όμως δεν έδειξε να έχει σχέδιο για τη συγκεκριμένη αξιοποίηση αυτών των φόβων των αντιπάλων μας ούτε για μέτρα ενίσχυσης των δικών μας θέσεων. Δεν επέδειξε πράξεις πολιτικής ανατροπής των πλαισίων δέσμευσης και χειραγώγησης της χώρας μας. Όπως επί παραδείγματι: Στην περίπτωση που η γερμανική Ε.Ε. επιμένει και εξωθεί, ποιά είναι η πολιτική μας; και Ποιος είναι ο «αδύναμος κρίκος » στην τροϊκανή αλυσίδα που μας σφίγγουν; και Η Ανάσταση είναι κοντά. και Μια στρατηγική κίνηση. .

Τελικά, το σύνολο του οικονομικού προγράμματος παροχών της ελληνικής κυβέρνησης, ακυρώθηκε από το eurogroup. Δηλαδή ο κύριος λόγος για τον οποίο εξελέγη ακυρώνεται, τουλάχιστο για το προσεχές τετράμηνο.

Συνεπώς, κατεπειγόντως, αυτό το τετράμηνο πριν επιβληθούν νέα δημοσιονομικά κάτεργα, φόροι και απολύσεις, πρέπει να συνταχθεί η στρατηγική της Ελλάδας καθώς και το σχέδιο μέτρων αυτής.

Η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, πρέπει να συγκαλέσουν εθνική διαβούλευση, για την παράθεση εκείνων των προτάσεων που θα αποσπάσουν την χώρα μας από τη μνημονιακή μέγγενη.

Για να μη καταλήξουμε τα μόνα μέτρα που θα μείνουν από αυτή την κυβέρνηση να είναι ο Πάκης και η πλημμυρίδα τριτοκοσμικών. Και ταφόπλακα, το θέριεμα της Χρυσής Αυγής.

Νίκος Καραβαζάκης

vimasaronikou.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *