Μ.Γκορμπατσόφ: “Η δολοφονία του Νέμτσοφ είναι σχέδιο πρόκλησης πολιτικού προβλήματος στη Ρωσία”

Την πεποίθηση του ότι η δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Μόσχας είναι ένα σχέδιο «προκειμένου να προκαλέσει επιδείνωση, και ίσως ακόμη και την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα
και να αυξήσει την αντιπαράθεση», εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

«Είναι δύσκολο να πω τώρα ποια πλευρά είναι υπεύθυνη για αυτό. Δεν πρέπει να βιαστούμε με τα συμπεράσματα και πρέπει να κάνουμε μια προσεκτική έρευνα» είπε στο Interfax ο Γκορμπατσόφ.

Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι η δολοφονία Νεμτσόφ ήταν πιθανό να προκαλέσει την κυβέρνηση να λάβει επείγοντα μέτρα, ο Γκορμπατσόφ απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει ένα τέτοιο σενάριο. «Αλλά το να πάρεις τον δρόμο της επίλυσης που βασίζεται  σε αντίποινα θα επιδεινώσει την κατάσταση στη χώρα, ακόμη περισσότερο», είπε ο πρώην πρόεδρος.

Για τις αντι-ρωσικές δυνάμεις στο εξωτερικό και αν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το έγκλημα στην επιδίωξη τους δικούς τους σκοπούς, υποστήριξε αυτό θα συμβεί σίγουρα. «Φυσικά, ορισμένες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από αυτό το έγκλημα για τους δικούς τους σκοπούς. Όλοι τους σκέφτονται πώς να απαλλαγούν από τον Πούτιν, έτσι δεν είναι; Αλλά δεν νομίζω ότι η Δύση θα φτάσει μέχρι αυτού του σημείου. Ότι θα χρησιμοποιήσει αυτό το έγκλημα για να πετύχει τους δικούς της σκοπούς. Ωστόσο, αυτό ήταν αναμφισβήτητα ο στόχος των εγκληματιών που δολοφόνησαν τον Μπόρις», σημείωσε ο Γκορμπατσόφ.

«Τα εγκλήματα αυτού του είδους αναλαμβάνονται από εκτελεστές οι οποίοι είναι δύσκολο να βρεθούν. Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν οι εγκληματίες», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος.

«Το έγκλημα επηρεάζει τα συναισθήματα του καθενός. Ο Μπόρις πράγματι είχε κάποια αμφιλεγόμενα γνωρίσματα στον χαρακτήρα του αλλά ήταν ένας άνθρωπος με ακεραιότητα. Είμαι στενοχωρημένος», σημείωσε ο Γκορμπατσόφ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *