Προκαλούν οι ανώμαλοι Ολλανδοί : ”Κύριε Τσίπρα πληρώστε ή περάστε έξω”

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή πολιτικά περιοδικά της Ολλανδίας, το Elsevier αφιερώνει το σημερινό του εξώφυλλο στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον είτε να πληρώσει τα χρήματα που
χρωστάει η χώρα μας, είτε να περάσει έξω (από την Ευρωζώνη).

«Προς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Αγαπητέ κ. Τσίπρα, επιστρέψτε τα χρήματα ή περάστε έξω» αναφέρει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδό του το ολλανδικό περιοδικό.  Το Elsevier, είναι το πιο εβδομαδιαίο περιοδικό με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ολλανδία και τις ολλανδόφωνες περιοχές της Ε.Ε και το 2013 είχε κυκλοφορία περίπου 400.000 φύλλα.

Ασχολείται κυρίως με την πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις και την οικονομία και οι απόψεις που δημοσιεύονται θεωρούνται πως απηχούν θέσεις που πρόσκεινται στον πολιτικό φιλελευθερισμό και ενίοτε στη δεξιά.

Το περιοδικό φιλοξένησε εκτενή ρεπορτάζ για τις ελληνικές εκλογές και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα εξαιρετικά δύσκολη, υποστηρίζοντας πως ι μοναδικές λύσεις είναι είτε το κούρεμα του χρέους, είτε η έξοδος της χώρας από το ευρώ, κόστος το οποίο σε κάθε περίπτωση θα κληθούν να καταβάλουν οι λοιποί Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.  

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *