«Επίσημη πρώτη» για την Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια – Στόχος η διερεύνηση των συνθηκών υποταγής μας

Με στόχο τη διερεύνηση και τη διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν την Ελλάδα στα Μνημόνια, ξεκινούν επισήμως σήμερα το απόγευμα (14/05/2015) οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας σε καθεστώς μνημονίων, με το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου να βρίσκεται πιθανότατα πολύ ψηλά στον κατάλογο των μαρτύρων.

Οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής θα είναι ανοιχτές και στόχος είναι να ολοκληρωθούν στις 6 Οκτωβρίου, με δυνατότητα πάντως δίμηνης παράτασης να έχει ήδη προβλεφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή αποτελείται από 17 βουλευτές όλων των κομμάτων, με εκπροσώπηση κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης του καθενός. Ειδικότερα, αποτελείται από τους: Δημήτρη Βίτσα, Νίνα Κασιμάτη, Χαρούλα Καφαντάρη, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Κώστα Λαπαβίτσα, Νεκτάριο Σαντορινιό, Αντώνη Συρίγο, Γιώργο Ψυχογιό, Χαράλαμπο Αθανασίου, Σάββα Αναστασιάδη, Μάκη Βορίδη, Χρήστο Σταϊκούρα, Γιώργο Γαλέο, Γιώργο Αμυρά, Νίκο Καραθανασόπουλο, Δημήτρη Καμμένο και Ανδρέα Λοβέρδο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *