Τελευταία Νέα

Ομολογία Στρος Καν: «Δυστυχώς αποτύχαμε»

Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν παραδέχθηκε ότι το χρηματοπιστωτικό του ίδρυμα είδε τις οικονομικές και δημοσιονομικές του προβλέψεις να αποτυγχάνουν από την παγκόσμια κρίση, και υποσχέθηκε να….
βελτιώσει τον τρόπο που εκπονούνται.

Ο Στρος-Καν απάντησε με μια έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου αξιολόγησης (BIE) του ΔΝΤ, με τίτλο «Επίδοση του ΔΝΤ κατά την περίοδο που οδήγησε στην οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση: η επιτήρηση του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007″.

«Η αδυναμία του Ταμείου να προειδοποιήσει για την πιθανότητα μιας συστημικής κρίσης με ένα αρκετά πρόωρο τρόπο, αιχμηρό και αποτελεσματικό, είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας κάνει σεμνούς, είναι κάτι που το ΔΝΤ αναγνώρισε με ειλικρίνεια, και στο οποίο ανταποκρίθηκε γρήγορα», τόνισε ο Στρος Καν.

Η έκθεση επικεντρώνεται σε μια περίοδο πριν από την άφιξη του στην Ουάσιγκτον το Νοέμβριο του 2007. Στο ΔΝΤ ήταν τότε επικεφαλής ο ισπανός Ροντρίγκο Ράτο.

Όμως το ΒΙΕ υπενθυμίζει σε πιο σημείο, από το φθινόπωρο του 2007 και την πτώχευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, το Ταμείο παρέμενε πεπεισμένο για την ικανότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα να απορροφήσει τις απώλειές του, καθώς και της οικονομίας των ΗΠΑ και της παγκόσμιας οικονομίας να αποφύγουν την ύφεση.

Υπενθυμίζει, για παράδειγμα, ότι το Μάιο του 2008, ο κ. Στρος-Καν είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες, σχετικά με το χρηματοπιστωτικό τομέα, «τα χειρότερα νέα είναι πίσω μας».

Σήμερα, ο κ. Στρος-Καν δήλωσε στο ΒΙΕ ότι υποστηρίζει «συνολικά» τις «εποικοδομητικές» του ιδέες, ανάμεσα τους και εκείνη του να ακούει πιο τακτικά τους οικονομολόγους των οποίων οι απόψεις είναι αντίθετες προς τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε δεσμευμένοι στην προώθηση της ποικιλομορφίας του προσωπικού μας σε όλες τις διαστάσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της ποικιλομορφίας των απόψεων», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

http://www.politis-gr.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ!!!!

  ΟΛΗ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΣΤΗΜΕΝΗ ΗΤΑΝΕ.

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

  ΠΡΟΔΟΤΕ$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  Reply
 2. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΠΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ

  ΒΑΛΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ….

  ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Δυστυχώς αυτός και όσοι κρύβονται πίσω από αυτόν εγκαθίδρυσε ένα ιδιότυπο καθεστώς στην Ελλάδα που μοιάζει κάτι με χούντα και κάτι με μπανανία υποσαχάρια.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *