Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!……

ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΩΝ 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!……

«Δεν συνταράχθηκα
γιατί μου είπες ψέματα,
αλλά γιατί δεν θα μπορώ
ποτέ πια να σε πιστέψω»

Φρήντριχ Νίτσε

Το προηγούμενο πλαίσιο για…

την ειδική επιδότηση των μακροχρονίων ανέργων προέβλεπε ότι εάν ένας άνεργος, ο οποίος είναι 45 ετών και μετά την ανεργία του, είχε επιδοτηθεί τουλάχιστον για 12 συνεχείς μήνες, μπορούσε να πάρει νέο ειδικό επίδομα 200 ευρώ, για άλλους 12 μήνες.

Μόλις ο Σαμαράς-Βενιζέλος-Στουρνάρας και Βρούτσης διαπίστωσαν ότι η μάζα των δικαιούχων ξεπερνούσε τους υψηλούς ανθρωπιστικούς στόχους τους και ζούσαν μέσα στην χλιδή των 200 ευρώ, κυβέρνηση και τρόϊκα μέσα σε μια νύχτα, εξαφάνισαν τα «προνόμια των ανέργων», και μιμούμενοι τα κόλπα των γνωστών παπατζήδων της οδού Πανεπιστημίου, αιφνιδιαστικά με μια μόνο εγκύκλιο, κατάργησαν πραξικοπηματικά και στην ουσία την επιδότηση των μακροχρόνιων ανέργων.

Με το νέο παπατζήδικο πλαίσιο, αφού διεύρυναν παραπλανητικά τα όρια ηλικίας των δικαιούχων στα 20 έως 66, για να δείξουν ότι τάχα διευρύνουν τους δικαιούχους, τελικά προχώρησαν στην κατάργηση ουσιαστικά της επιδότησης των μακροχρονίων ανέργων κάνοντας την εξής ταχυδακτυλουργία: Όρισαν, ότι για να μπορούν οι άνεργοι να πάρουν την ειδική επιδότηση των 200 ευρώ θα πρέπει να ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα μέσα σε διάστημα 2 μηνών από την λήξη της 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας. 

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι καταργείται η ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου. Σημαίνει ότι καταργείται και αυτό πενιχρό ειδικό επίδομα κοροϊδία, για όσους βρίσκονται στην ανεργία 5,4, 3,ή και 2 ( δηλ. οι πραγματικά μακροχρόνια άνεργοι ) αφού για τους ανέργους αυτούς έχει ήδη παρέλθει το χρονικό διάστημα των 2 μηνών από τότε που τέλειωσε η 12μηνη επιδότηση τους. Στην ουσία το ειδικό επίδομα ανεργίας ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ και περιορίζεται μόνο σε όσους βγαίνουν στην ανεργία τώρα.

Το 71% περίπου των ανέργων βρίσκεται σε μακροχρόνια ανεργία. Έτσι ο καθένας αντιλαμβάνεται τους λόγους αυτής της απάνθρωπης ενέργειας. Με την εγξύκλιο «καθάρισαν» το 71%! Έπρεπε να μειωθούν οι δαπάνες. Το σύστημα βλέπει μόνο τα κέρδη και τους αριθμούς τους και τους βλοσυρούς τοποτηρητές του χρηματιστικού και μονοπωλιακού κεφαλαίου!

Βλέπουμε έτσι για άλλη μια φορά ότι το περίφημο «θετικό πλεόνασμα» το οποίο ο κ. Σαμαράς τόσο περήφανα περιφέρει ανά την Ελλάδα και την Ε.Ε είναι λερωμένο με πολύ αίμα, πολύ απελπισία και θάνατο!

ΚΙΦΒ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *