Ερωτόκριτος με οικολογικό μήνυμα

Μια δράση ευαισθητοποίησης από την ομάδα “Παίζουμε οικολογικά”

Με τους ήχους του Ερωτόκριτου, και με την εθελοντική συμμετοχή 70 γνωστών καλλιτεχνών από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα, μια ομάδα μουσικών και παρουσίασε στο internet τη δική της παρέμβαση με στόχο την αξιοποίησή της τέχνης, για την οικολογική αφύπνιση της κοινωνίας μας. Μουσικοί και τραγουδιστές ερμηνεύουν με τον……
δικό τους τρόπο στίχους του ποιήματος του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε «απρόσμενους» όσο και απειλούμενους δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών οι Χαϊνηδες, ο Ψαραντώνης, ο Γιάννης Χαρούλης αλλά και ο Μανώλης Ρασούλης, σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας, η πρωτοβουλία «Παίζουμε Οικολογικά», αποτελεί την πρώτη δράση της, η οποία στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η μουσική, έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και κυρίως να ενώσει τους ανθρώπους.

Στο εισαγωγικό κείμενο της σελίδας τους στο facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=122293554473126) διαβάζουμε:

«Υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ φύσης και μουσικής : η φύση, όταν δεν την κακοποιούμε, μας προσφέρει τα αγαθά της, φροντίζοντας το σώμα μας, ενώ η μουσική ουσιαστικά «φροντίζει» την ψυχή μας!
Ένα από τα βασικά μας προβλήματα είναι η … αδύνατη μνήμη μας! Τις περισσότερες φορές ξεχνάμε ή «θέλουμε» να ξεχνάμε – προκειμένου να μην «δυσκολέψουμε» την καθημερινότητά μας – τις προσωπικές ευθύνες μας απέναντι στη φύση, στο περιβάλλον, σε επίπεδο πρακτικά εφαρμόσιμων δραστηριοτήτων αλλά και εναλλακτικών αντιλήψεων – στάσεων και συμπεριφορών για τον κοινωνικό και πολιτισμικό περίγυρό μας.
Η ιδέα λοιπόν, είναι να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της μουσικής ακριβώς σ’ αυτό το σημείο: στην ενίσχυση της μνήμης μας, δηλαδή με απλά λόγια, στην υπενθύμιση των ευθυνών μας.
Με ποιο τρόπο, όμως, θα γίνει, αυτό;
Θα μπορούσε ένα τραγούδι, κάθε φορά που το ακούμε, να πετυχαίνει αυτό το σκοπό; Πιστεύουμε πως ναι …»
 flashnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *