Ενεργή χειροβομβίδα βρήκε στην αυλή της γυναίκα στο Σούλι

Η Ελλάδα έχει και εκρηκτικές «σοδιές»

Μία… ενεργή χειροβομβίδα βρήκε «σπαρμένη» στην αυλή της χθες…

Δευτέρα μία γυναίκα στο Σούλι Σερρών.

Καθώς απομάκρυνε τις πέτρες από χώρα που είχε προηγουμένως οργώσει, η γυναίκα έπιασε τη χειροβομβίδα νομίζοντας αρχικά ότι πρόκειται για πέτρα ή κέλυφος χελώνας. Όταν διαπίστωσε ότι επρόκειτο για χειροβομβίδα, την άφησε προσεκτικά στο σημείο που τη βρήκε και απομακρύνθηκε από την αυλή της.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εξουδετέρωσης της χειροβομβίδας. Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, το ΕΚΑΒ και ειδικοί πυροτεχνουργοί του στρατού, που απομάκρυναν αρχικά τη χειροβομβίδα από την αυλή του σπιτιού και στη συνέχεια την εξουδετέρωσαν σε ακατοίκητη περιοχή, μακριά από το χωριό.

«Ήταν τυχερή που δεν τράβηξε την περόνη», δήλωσε ο πυροτεχνουργός Χρυσοβαλάντης Ντυμένος, επισημαίνοντας πως παρότι ήταν υλικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η χειροβομβίδα ήταν ενεργή.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Ν. Σουλίου Στέλλα Σπανουδάκη, πρόκειται για τη δεύτερη χειροβομβίδα που βρέθηκε στην ίδια αυλή. Η πρώτη είχε εντοπιστεί πέρυσι από τους ενοικιαστές του σπιτιού και είχε εξουδετερωθεί και πάλι από ειδικούς πυροτεχνουργούς.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *