Μετά Μέρκελ είτε άνευ…

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΤΥΛΙΞΑΜΕ τη θηλιά στο λαιμό μας, ο βρόχος σφίγγει και περιμένουμε την κα Μέρκελ να μας σώσει (ή να μας χαντακώσει). Για πάρτη της έρχεται; Για ‘μας που τα κάναμε θάλασσα; Της κλείνουμε, λοιπόν, το δρόμο και πάμε στη δραχμή και το χρέος (πιο δυσβάστακτο και επώδυνο), παραμένει; Την καλωσορίζουμε και ελπίζουμε; Πάντως, η ίδια δείχνει να ελπίζει. Για τον εαυτό της και…..
για την Ελλάδα στο ευρώ, τους έλληνες γκαρσόνια της Ευρώπης και τους Γερμανούς στην ατμομηχανή.

ΕΤΣΙ κι αλλιώς, η Μέρκελ έρχεται και οι Γερμανοί μας ξανάρθαν. Γιατί τους καλέσαμε και χωρίς προστάτες δεν μπορούμε. Απ’ τα χρόνια της Αντίστασης που πολεμήσαμε για τους Άγγλους και τους άγγλους (πράκτορες) μες τα πόδια μας και τα «Δεκεμβριανά» στη Σκομπία, μέχρι τον Εμφύλιο που «φωνάξαμε» τους Αμερικάνους (μετά το ’47) να μας…χωρίσουν.

ΤΑ φάγαμε άνισα και ανισομερώς, το ίδιο και η ευθύνη μας ως αυτουργών, ωστόσο, η ηθική ευθύνη είναι συνολική. Δεν έμεινε σοκάκι και γωνιά αμόλυντη και η διαφθορά τρύπωσε σε σαλόνια και χαμόσπιτα. «Στον αγύριστο, λοιπόν, Τρόικα, ξεκουμπίσου Μέρκελ, θα τα σιάξουμε μόνοι μας». Και τι να σιάξουμε (χωρίς μία στα ταμεία) με ποιες δυνάμεις, ηθικό και ηθική; Και με ποιαν πρακτική; Αποκρύπτοντας στικάκια και ρίχνοντας σκοτάδι με φέξει και φανούν φάτσες μαφιόζων και δόντια λύκων;

Η ΖΗΜΙΑ έγινε. Δεν είχαμε το νου μας, πιαστήκαμε στον ύπνο, γλυκαθήκαμε ρουφώντας (ανισομερώς πάντα) το αίμα μας σαν τη γάτα με τον τρίφτη και προσδοκούμε άφεση αμαρτιών και ανάσταση νεκρών.

ΕΜΕΙΣ, για δείγμα συμπεριφοράς και πρακτικής νεοελλήνων που κάναν’ την κορόιδα και σήμερα χτυπούν τα στήθια, θυμόμαστε και θυμίζουμε το παρακάτω αίσχος ελπίζοντας πως η κα Μέρκελ…δεν το ξέρει. Ποιος, γιατί και από ποια ταμεία ροκάνισε, για δεκαετίες, τα παρακάτω ποσά; Γιατί δεν βρέθηκε δύναμη να τους συγκρατήσει κλείνοντας τις κάνουλες.

*Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα, το τσέπωναν 1987 άτομα

*Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 άτομα

*Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 άτομα

*Επίδομα μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα 6800 άτομα

*Επίδομα παραλαβής-παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα 1100 άτομα

*Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα 1790 άτομα

*Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα άτομα

*Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα 420 άτομα

*Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήν 657 άτομα

*Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. Όλο το προσωπικό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *