”Άδειασμα” του Προέδρου της Σ.ΚΟ.Σ. από την Παναιγιάλειο Ένωση!

Στο ορισμό της φετινής τιμής της σταφίδας στα 1,30 ευρώ το κιλό προχώρησε το Δ.Σ. της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, κατά τη χτεσινοβραδινή συνέλευση.

Υπενθυμίζεται πως η ….
τιμή που έδωσε η ΣΚΟΣ ως ελάχιστη είναι 1,25 ¤ το κιλό και η ΠΕΣ, ενισχύοντας περαιτέρω το εισόδημα του σταφιδοπαραγωγού της Αιγιάλειας, όρισε την τιμή στα 1,30 ευρώ το κιλό για τη “Βοστίτσα”. Για το θέμα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΕΣ κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, προσθέτοντας πως στην πληρωμή που θα γίνει φέτος, θα δοθούν και τα 5 λεπτά της περσινής σταφίδας.

 “Όπως ξέρουμε, είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και σίγουρα είναι ρίσκο οι προσπάθειες που κάνουμε και τα ρίσκα που παίρνουμε για αυτή την τιμή. Πιστεύουμε να το δεχθεί η αγορά, ενώ εμείς κάνουμε πραγματικό αγώνα δρόμου, με αγωνία μεγάλη και ευθύνη. Τα χρήματα θα δοθούν ανάλογα της ρευστότητας που θα υφίσταται, πιστεύω όμως μέσα στο έτος να εξοφληθούν οι παραγωγοί” συμπλήρωσε ο κ. Σωτηρόπουλος, αναγνωρίζοντας βεβαίως τη γενικότερη δυστοκία.

Όπως ο ίδιος τονίζει, αναμένεται πως θα προηγηθεί το 50% των επιδοτήσεων από τις 20 έως τις 30 Οκτωβρίου, βάσει και όσων έχουν ειπωθεί από τον ίδιο τον Υπουργό κατά την πρόσφατη συνάντηση με στελέχη της ΠΕΣ στη ΔΕΘ.

“Είμαστε έτοιμοι από πολύ νωρίς, η υπηρεσία είναι οργανωμένη και πιστεύω δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή καθυστερήσουν να το βάλουν το 50% σε αυτούς που είναι στον ΕΛΓΑ, το 5%. Αν δεν μπει σε αυτούς βέβαια, αυτή η επιδότηση θα μπει στη συνέχεια μαζί με το υπόλοιπο 50% που θα πάρουν οι άλλοι. Όσοι δεν το πάρουν τώρα, θα πάρουν συνολικά περί το τέλος του έτους” κατέληξε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Aπότι φαίνεται… όλοι πλησιάζουν στην τιμή της Ε.Α.Σ. Νεμέας!..

http://araxni74.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *