Λοβέρδε, πες αλεύρι; Ο πρώην «ομαδάρχης σου σε γυρεύει»…

Γράφει ο Μαγια

Απολύτως δικαιολογημένη η πικρία του Α.Λοβέρδου. Ο πιο πιστός υπουργός των Τροικανών, ο οποίος ενστερνίσθηκε αμέσως την αγριότητα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου και πρωτοστάτησε στην κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιώματων των εργαζομένων, πετάχτηκε σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Κρίμα, που δεν έτυχε από τα «αφεντικά» της δέουσας ανταμοιβής.
Δεν ικανοποίησαν ούτε τις αχαλίνωτες φιλοδοξίες του για την προεδρία του νεοδεξιού ΠΑΣΟΚ, ούτε, φυσικά, το εξουσιαστικό πάθος του να συμμετάσχει στην….
κυβέρνηση Σαμαρά.
Η επιβεβαίωση της ρήσης: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο»…
Δεν εκτιμήθηκε ούτε το περισπούδαστο πολιτικό πόνημα του Λοβέρδου, υπό τον τίτλο «νέα ελληνική ανόρθωση», το οποίο αποτελεί τον μπούσουλα νομιμοφροσύνης στο νέο Μνημόνιο και το …εγχειρίδιο της Ελλάδας της υποτέλειας και κοινωνικής δυστυχίας.
Ενδεχομένως, ο Λοβέρδος, να πλήρωσε ακριβά το τίμημα του …βραβείου φαυλότητας, που του είχε …απονείμει το Spiegel, την περίοδο που είχε αποκληθεί, «ο κύριος δεν υπάρχει σάλιο»…
Το Γερμανικό περιοδικό είχε αποκαλύψει αθρόους διορισμούς ημετέρων από τον τότε υπουργό Υγείας. Διόρισε -έγραψε- τουλάχιστον τριάντα νέους συνεργάτες, κυρίως στα δύο γραφεία της εκλογικής του περιφέρειας. Είκοσι εξ αυτών μετατέθηκαν ως δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από το Υπουργείο Εργασίας, του οποίου ηγείτο προηγουμένως. Εκτός από το μισθό τους ως δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνουν πλέον και επιδόματα για υπερωρίες και νυχτερινά. Τουλάχιστον δέκα συνεργάτες διορίστηκαν σε νέες θέσεις, επίσης εις βάρος του κρατικού ταμείου.
Ωστόσο, ίσως να μην είναι τόσο μαύρα κι άραχλα τα πράγματα για τον πατρινό πολιτικό (α, και πρώην Κνίτη). Θα μείνει στην ιστορία, εκτός των άλλων, και ως ο μοναδικός υπουργός Υγείας, που εκτέλεσε με ευλαβική προσήλωση και υπερβάλλοντα δουλικό ζήλο το βαρέως νοσούν Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η δήλωσή του, «είπαμε (προεκλογικά) ότι λεφτά υπάρχουν ενώ δεν υπήρχαν», επίσης θα μείνει στην ιστορία. Γιατί λεφτά υπάρχουν! Αλλά δεν βρίσκονται στα ταμεία, επειδή δεν άφησε σάλιο η ποικιλόχρωμη συμμορία των …εντιμότατων κλεπτοκρατών, για τους οποίους ο Λοβέρδος, δεν έχει πει λέξη!
Υπάρχουν και μάλιστα πολλά λεφτά στους φοροφυγάδες, στους λαθρέμπορους, στα μεγαλόσχημα λαμόγια, στους κουμπάρους και τους κολλητούς, στους ληστές με τα λευκά κολάρα, σε όσους υπερτιμολογούν, βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό ή κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω εξωχώριων εταιριών. Λεφτά υπάρχουν στα πολιτικά αρπαχτικά, στους μιζ-άκηδες της διακομματικής ρεμούλας, που ρήμαξαν τη χώρα, οδηγώντας την στην καταστροφή.
Οι «υπηρέτες» του Μνημονίου, η διεθνής τοκογλυφία, τα διαπλεκόμενα παρασιτικά συμφέροντα και λοιποί μισθοφόροι και κουκουλοφόροι της Τρόικας, πάνω στον μύθο «λεφτά δεν υπάρχουν» έχουν εδράσει την ιδεοληψία των ολέθριων επιλογών τους, ώστε να λεηλατήσουν τον πλούτο της χώρας και να φτωχοποιήσουν την κοινωνία.

Υ.Γ. Λοβέρδε, πες αλεύρι; Ο πρώην «ομαδάρχης» σου σε γυρεύει…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *