Γέμισαν την αγορά με ακάλυπτες επιταγές

Φωτογραφία για Γέμισαν την αγορά με ακάλυπτες επιταγέςΣπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος επιχειρηματιών μέσω μεταχρονολογημένων ακάλυπτων επιταγών εξάρθρωσε η ……
Αστυνομία.

Εξιχνιάστηκαν 57 περιπτώσεις απάτης, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για επτά άτομα και συνελήφθη ένας φερόμενο μέλος της σπείρας. Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας υπερβαίνουν τα 1.240.000 ευρώ.

Ειδικότερα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παρουσιάζονταν ως έμποροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια σε επιχειρηματίες και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, προέβαιναν στην προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών και άλλων προϊόντων, τα οποία εξοφλούσαν με μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές. Για τον σκοπό αυτό είχαν συστήσει εταιρεία και είχαν ενοικιάσει αποθήκη στο Κορωπί και στη συνέχεια στην περιοχή των Καλυβίων.

Τα μέλη της σπείρας, στη συνέχεια, πωλούσαν τα προϊόντα σε άλλους εμπόρους σε χαμηλές τιμές.

Ο αριθμός των επιταγών, που έχουν εκδοθεί από την εταιρεία της σπείρας και στην συνέχεια σφραγισθεί, ανέρχεται στις 121, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επιταγών που έχουν διακινηθεί υπερβαίνει τις 200.

Στην αποθήκη στην περιοχή των Καλυβίων βρέθηκαν διάφορα εμπορεύματα τα οποία αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

dailynews24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *