Τελευταία Νέα

Τσίπρας: Το φίδι βγήκε από το αβγό του και απειλεί όλη την ΕΕ

​«Το φίδι βγήκε από το αυγό του και μας απειλεί όλους» προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με νέα συνέντευξη του στην Αυστριακή εφημερίδα “Die Presse”, τονίζοντας πως …
ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Γερμανία, ούτε μια νέα εκλογική νίκη των συντηρητικών εκεί, αλλά η ενίσχυση του δεξιού εξτρεμισμού, κάτι που συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει τη χρηματοπιστωτική πολιτική των ΗΠΑ ως πρότυπο για την Ευρώπη», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως οι ΗΠΑ έχουν βαδίσει έναν καλύτερο δρόμο, χαρακτηρίζοντας τη χρηματοπιστωτική πολιτική της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας ως πρότυπο για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, παρά ταύτα όμως η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιμένει στη συνέχιση αυτού του προγράμματος λιτότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε πεπεισμένος στη Βιέννη πως εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη και «η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, θα αναγνωρίσει ότι είμαστε η ελπίδα για μια άλλη ΕΕ».

«Η αντίθεσή μας κατά των προγραμμάτων λιτότητας, έγκειται στο ότι αυτά έχουν ως αποτέλεσμα το αντίθετο από εκείνο που έπρεπε να έχουν και η λύση για την Ελλάδα δεν είναι νέα δάνεια, με τα οποία θα πληρωθούν παλιά δάνεια -κάτι που ανεβάζει μόνον στα ύψη το χρέος και εμποδίζει την πρόσβαση στις αγορές» τόνισε.

Πηγή: Star

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *