Η μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου!

Υποδεχτείτε το νέα μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου. Μια διεθνής ομάδα με επικεφαλής τον φωτογράφο Filippo Blengini έδωσε
στη δημοσιότητα μια γιγαντιαία πανοραμική φωτογραφία του Mont Blanc των Άλπεων. Το νέο ρεκόρ προέρχεται από 365 gigapixels υψηλής ευκρίνειας που σας επιτρέπουν να δείτε με εξωφρενική λεπτομέρεια κάθε σπιθαμή του όρους, σχεδόν σαν να κάνετε εξερεύνηση. Η φωτογραφία είναι 45 gigapixels μεγαλύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε,μια εικόνα του Λονδίνου, που δημοσιεύτηκε το 2013.

Στην πράξη ωστόσο η μεγαλύτερη φωτογραφία που έχει ποτέ δοθεί στη δημοσιότητα είναι μια της ΝΑSA που όμως τίθεται εκτός συναγωνισμού μια και είναι τραβηγμένη στο διάστημα. Μερικές λεπτομέρειες για τη φωτογραφία και το πρότζεκτ: η 5μελής ομάδα πέρασε δύο εβδομάδες στα τέλη του 2014 στις χιονισμένες κορυφές με υψόμετρο 3500 μέτρα υπομένοντας σχεδόν πολικές θερμοκρασίες. Η κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μια DSLR της Canon 70D, μια Canon EF 400 χιλιοστά f / 2.8 IS II, και μια Canon Extender 2X III. Συνολικά οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν για τη δημιουργία του τεράστιου αυτού φωτοκολάζ ήταν 70.000 και οι μηχανές δούλευαν ασταμάτητα για 35 ώρες. Η επεξεργασία που ακολούθησε είχε διάρκεια 2 μήνες, και μια ενδεχόμενη εκτύπωση των 365-gigapixel σε ανάλυση 300dpi θα κάλυπτε ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Πηγη περιεργα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *