Ο Αντετοκούμπο, η Ελληνική υποκρισία και η αυτοκριτική

Η ιστορία του Γιάννη Αντετοκούμπο είναι γνωστή. Το ότι θα υπήρχε μερίδα ανθρώπων που αντί να συγχαρεί τον Γιάννη, θα τον έστηνε στον τοίχο λόγω χρώματος ήταν αναμενόμενο και γνωστό, ειδικά τον τελευταίο χρόνο…

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε χιμπατζήδες καθώς απο εκεί προερχόμαστε τουλάχιστον ιστορικά, έτσι και χ Γιάννης ανήκει στην κατηγορία αυτών των συμπαθέστατων ζώων…

Λένε ότι η διαφορά του ανθρώπου με τα ζώα είναι στο ότι ο άνθρωπος διαθέτει σκέψη. Καμιά φορά αξίζει να αναρωτιόμαστε αν πράγματι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν καταρχήν άνθρωποι και κατά δεύτερον σκεπτόμενοι άνθρωποι. Δυστυχώς το να κινούμαστε σε ομάδες και να ακούμε εντολές άνωθεν σαν τα πρόβατα δεν οδηγεί ούτε σε βελτίωση της προσωπικότητας μας ούτε και σε βελτίωση της κατάστασης της χώρας που είναι ούτως ή άλλως δραματική.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Νιγηριανός-Έλληνας Αντετοκούμπο άλλα ο φτωχός μετανάστης. Αυτό ενοχλεί περισσότερο τους συνανθρώπους μας. Οι πλούσιοι μετανάστες είναι οι επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στην Ελλάδα (κουβέντα γι αυτούς) ενώ οι φτωχοί τα “σκουπίδια” όπως αποκαλέστηκαν δυστυχώς κατά καιρούς. Το πρόβλημα γίνεται επίσης μεγαλύτερο όταν σήμερα είναι εξίσου αρκετά φτωχοί και οι Έλληνες και έτσι η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.

Το να κάνεις ξεπούλημα της Εθνικότητας σου είναι πρόβλημα. Το να ονομάζεις κάποιον Έλληνα εφόσον γεννήθηκε εδώ, μεγάλωσε με Ελληνική παιδεία, γνωρίζει και σέβεται την Ελληνική Ιστορία δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Γιατί οι σημερινοί απαξιωτές είναι οι χθεσινοί που φώναζαν “Μπράβο Κάχι και Μπράβο Πύρρο, Μπράβο Μιρέλλα κτλ”. Ήταν Έλληνες αυτοί κύριοι? Αυτοί έδωσαν την ψυχή τους για την Ελλάδα και την ανέδειξαν. Μήπως είναι μετανάστες και αυτοί να τους αφαιρέσουμε τα Ελληνικά μετάλλια απο τις Ολυμπιάδες?

Κάπου έχετε μπερδευτεί κύριοι όλοι σας. Οι περισσότεροι υμνητές της Ελλάδας και που ανήκετε στην Αρία φυλή, γράφετε συνεχώς με greeklish αντί να τιμάτε την Ελληνική μας γλώσσα και όταν τελικά επιχειρήτε να το κάνετε τα ορθογραφικά σας λάθη θυμίζουν μετανάστη που προσπαθεί να μάθει Ελληνικά. Ούτε κόμιξ δεν έχετε διαβάσει κάποιοι γιατί δεν εξηγείτε ακόμα και την λέξη “Γεια” να την γράφετε λάθος.

Η αυτοκριτική λείπει σε αυτή τη χώρα. Πάντα και για όλα φταίνε οι άλλοι. Φταίνε και οι μετανάστες αλλά πρώτα φταίει το κράτος που τους άφησε να φτάσουν εως εδώ που βρίσκονται. Το κράτος που τους παρείχε εθνικότητα μέχρι πέρσι, τους την έκοψε φέτος αλλά επειδή απο φτωχός μετανάστης ξαφνικά γίνεται Έλληνας και ΝΒΑer μπορεί να γίνει και μια εξαιρεσούλα ρε αδερφέ… Στήστε στον τοίχο αυτούς που μας έκαναν να διακρίνουμε τους ανθρώπους απο το χρώμα τους και απο τα λεφτά τους. Ο Θεός έχει για όλους…

ΥΓ: Φυσικά και οι πιο πολλοί εκ των άκρων δεξιων ιδεών θα παρεξηγηθείτε γιατί ούτε έχετε διάθεση ούτε θέλετε να καταλάβετε.

ΥΓ2: Ασφαλώς κινδυνεύετε να γίνεται σαν τα πρόβατα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έφεραν την χώρα σε αυτό το τέλμα και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό όταν και αν θα έρθει η σειρά σας.

ΥΓ3: Δεν ανήκω σε κόμματα, δεν είμαι πρόβατο και φυσικά είμαι Εθνιστής διαφημίζοντας καθημερινά και με διάφορους τρόπους την Χώρα μου. Δεν είμαι αριστερός, δεν είμαι δεξιός (για εσάς που ακόμα πιστεύεται στα κόμματα και στις ιδέες), απλά παραθέτω μια άποψη απο άλλη οπτική γωνία στην οποία δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να συμφωνήσει.

Ι.Τ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *