Ελπίδα σε υπερχρεωμένο πρώην ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ από τη Σητεία

Ελπίδα σε στην … υπερχρεωμένη οικογένεια ενός συνταξιούχου σήμερα πρώην ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ στη Σητεία έφερε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα…

με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται, για μια απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου χαστούκι για τις πολιτικές των Τραπεζών.

Επί της ουσίας της υπόθεσης ο σύζυγος είναι 66 ετών, σήμερα συνταξιούχος, πριν διατηρούσε επιχείρηση σούπερ μάρκετ , το οποίο έκλεισε φορολογικά τέλος του έτους 2011 και στις αρχές του έτους 2013 χρεωμένος συνταξιούχος μαζί ε την άνεργο σύζυγό του ,ζήτησαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους εντασσόμενοι στο ν.3869/2010.

Η σύζυγος η οποία είναι συνοφειλέτης στην ίδια Τράπεζα, είναι 51 ετών, ασχολείτο παλαιότερα με αγροτικές εργασίες και σήμερα είναι άνεργος. Παρά ταύτα και παρότι η Τράπεζα είχε ενημερωθεί δια της κοινοποιήσεως της αίτησης ένταξης της οικογένειας δανειοληπτών στο ν.3869/2010, αίτησε την έκδοση διαταγής πληρωμής και μάλιστα ζήτησε και την επίσπευσή της, υποχρεώνοντας τους δανειολήπτες να κινητοποιήσουν τα δικά τους όπλα καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα άμυνας.

Το Ειρηνοδικείο Σητείας, παρά τις αιτιάσεις του δικηγόρου της Τράπεζας, που ζήτησε την απόρριψη της αίτησης των δανειοληπτών, ως νόμω και ουσίας αβάσιμη και αναληθής, αναφέροντας ακόμα ότι τα χρέη είναι εμπορικά, καθόσον είχαν σούπερ μάρκετ, όμως , το δικαστήριο, εξετάζοντας τα πραγματικά περιστατικά, ανέστειλε την αναγκαστική εκτέλεση που επισπευδόταν από την διαταγή πληρωμής, για λογαριασμού της Τράπεζας, με την υπαρ.91/2013 απόφασή του, (χαρίζοντας την ελπίδα,στην οικογένεια των δανειοληπτών ) αφού έκανε δεκτό ότι η αίτηση ρύθμισης των δανειοληπτών θα ευδοκιμήσει ακόμα, έκανε δεκτά τα αιτήματα των δανειοληπτών όπως αυτά υποβλήθηκαν και είναι:

α)να ανασταλεί η διαδικασία της επισπευδόμενης αναγκαστικής εκτέλεσης που έχει τεθεί σε κίνηση

β)να διαταχθεί η διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας τους

γ)να απαγορευτεί στην Τράπεζα η εγγραφή προσημείωσης σε υποθήκη

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *