Σενάρια τα περι απομάκρυνσ​ης Λαζαρίδη-Π​απασταύρ​ου από το Υποικ

-Του  Νίκου Κούτρικα-


Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε για τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού κκ Χρύσανθο Λαζαρίδη και Παπασταύρου για την” δήθεν” απομάκρυνσή τους από την
διαπραγμάτευση με την τρόικα δημιούργησε πολιτικό κλίμα πόλωσης και σεναρίων σε μια λάθος χρονική στιγμή με τη τρόικα στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι σύμφωνα με έγκυρες και καλά διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πηγές ότι: ουδέποτε διαδραματίστηκαν τέτοια γεγονότα ούτε εκδιώχθηκαν ποτέ από τον κ Χαρδούβελη  οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα….

Αντίθετα υπάρχει καλή συνεργασία από όλες τις πλευρές με κοινό στόχο να επιτευχθούν οι φοροελαφρύνσεις θέμα το οποίο χειρίζεται προσωπικά ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα μετά την συνάντηση του στο Παρίσι όπου προετοιμαζόταν και το κλίμα για την έξοδο από το μνημόνιο.

Όπως πληροφορηθήκαμε σχετικά μία ημέρα πριν την σύσκεψη με την τρόικα υπήρξε συνάντηση των κκ Χαρδούβελη, Λαζαρίδη, Παπασταύρου, Μαυραγάνη και Σταϊκούρα με σκοπό την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης με θέμα τις φοροελαφρύνσεις και την έξοδο της Ελλάδος από το μνημόνιο.
Την επομένη ημέρα και κατά την διάρκεια της συνάντησης με την τρόικα ο κύριος Χρύσανθος Λαζαρίδης αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες και την δική του πλευρά αποχώρησε οικειοθελώς από την αίθουσα αφήνοντας τον κ. Παπασταύρου να χειριστεί τα δικά του θέματα.
Στην συνέχεια και ενώ ο κ Λαζαρίδης αποχώρησε ολοκληρώνοντας τις εργασίες του… “μπαράζ δημοσιευμάτων” έκαναν λόγο περί… απομάκρυνσής των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Λαζαρίδη-Παπασταύρου από τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη κάτι το οποίο ουδέποτε όπως πληροφορηθήκαμε έγινε !

Πρέπει να τονίσουμε ότι όπως πληροφορηθήκαμε επίσης πράγματι ενημερώθηκε από τον κ. Χαρδούβελη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για τα θέματα της συνάντησης με την τρόικα.

Είναι αλήθεια ότι η ομάδα κκ Χαρδούβελη, Λαζαρίδη, Παπασταύρου είχαν επεξεργαστεί από το Παρίσι όπως είπαμε πριν λεπτομέρειες της συνάντησης με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα που δεν πήραν το φως της δημοσιότητας με τον κ. Λαζαρίδη να επεξεργάζεται το κομμάτι των φοροελαφρύνσεων και τις απαιτήσεις για την έξοδο από το μνημόνιο λόγω και της θεσμικής ιδιότητάς του για το δημόσιο χρέος.

Ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης σχολιάζοντας τα περί εκδίωξής του τόνισε  «Δεν εκδιώχθηκα από τη σύσκεψη». Για να συμπληρώσει: «Έχω στοχοποιηθεί και βάλλομαι. Πολλοί εντός Ελλάδος και λίγοι εκτός δεν θέλουν να βγούμε από το μνημόνιο. Δεν θα χρειαστούμε άλλα χρήματα.
Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι υπήρξε και η δήθεν εμπλοκή του ονόματός του πριν λίγες ημέρες στο θέμα της παραίτησης του Έλληνα πρέσβη στην Γερμανία σε σχετικά δημοσιεύματα του τύπου όμως καλά πληροφορημένες πηγές μας τονίζουν ότι ουδέποτε είδε ο κ. Λαζαρίδης τον παραιτηθέντα πρέσβη στην συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ.

Όσο για το κλίμα των σχέσεων με Χαρδούβελη-Λαζαρίδη ήταν εξαιρετικά καλό όπως μάθαμε με τον πρώτο να τονίζει ότι ο κ.Λαζαρίδης είχε διακρίνει το πρόβλημα της υγείας του και την ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής!

Έτσι διαψεύδονται γεγονότα και σενάρια περί εκδίωξής τους από τον κ. Χαρδούβελη ενώ επικρατεί η άποψη ότι η στοχοποίησή τους δεν γίνεται τυχαία ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα….

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *