«Μείζον πολιτικό θέμα» για τον ΣΥΡΙΖΑ η λίστα «Λαγκάρντ»

«Μείζον πολιτικό θέμα» για τον ΣΥΡΙΖΑ η λίστα «Λαγκάρντ»«Το γεγονός ότι επί δύο χρόνια οι δύο υπουργοί Οικονομικών, που εισηγήθηκαν τα πιο …..
καταστροφικά μέτρα που έχει γνωρίσει ο τόπος, είχαν στα συρτάρια τους λίστα φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, χωρίς να θεωρήσουν σκόπιμο να ενημερώσουν τη Βουλή, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη λίστα «Λαγκάρντ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει έντονες επικρίσεις εναντίον των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης ότι «συγκάλυψαν μια τέτοια υπόθεση, με την ίδια ευκολία που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις», ενώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, βάσει παρόμοιων στοιχείων, εισέπραξαν για λογαριασμό των χωρών τους αξιοσέβαστα ποσά σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «οι δικαιολογίες του κ. Βενιζέλου για τους λόγους που δεν αξιοποιήθηκε η λίστα στερούνται σοβαρότητας και είναι πολιτικά απαράδεκτες» και «ενδεικτικές μιας πολιτικής που βάζει στο στόχαστρό της τα ασθενέστερα στρώματα για να κάνει πλάτες στους ισχυρούς» και καταλήγει:

«Είναι η στιγμή της επιτάχυνσης των διαδικασιών που αφορούν στη νομική διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *