“Ανταλλάγματα” θέλει η τρόικα για παράταση της κινητικότητας

Η τρόικα αναμένεται να αποδεχθεί -έστω και “απρόθυμα” – το αίτημα για παράταση του δεύτερου…

κύματος κινητικότητας στο Δημόσιο, ζητώντας όμως νέες δεσμεύσεις και “ανταλλάγματα”. Ποιές ακριβώς “παραχωρήσεις” πρέπει να γίνουν από ελληνικής πλυράς, θα φανεί στη σημερινή συνάντηση των επικεφαλής του κλιμακίου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο ραντεβού που έχει προγραμματιστεί για τις 15:00, ο υπουργός θα προσπαθήσει να πείσει τους τροϊκανούς ότι μια ολιγόμηνη επιμήκυνση του προγράμματος θα διευκολύνει την υλοποίηση του με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις και την επίτευξη του στόχου. Θα ζητήσει επίσης να συμπεριληφθούν στον αριθμού των αποχωρούντων και οι συμβασιούχοι που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, ενώ έχουν λήξει οι συμβάσεις τους.

Ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για την κυβέρνηση αποτελεί ο διαχωρισμός της κινητικότητας από τη διαθεσιμότητα – να μην οδηγούνται δηλαδή κατ’ ανάγκην στην “έξοδο” όλοι οι πλεονάζοντες και οι υπηρετούντες σε καταργούμενες θέσεις. Θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σήμερα ή αύριο.

http://www.sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *